Wedstrijdverslag KVC Westerlo – OH Leuven

Vandaag stond de 1/8e finale van de Croky Cup op het programma van onze Kemphanen. Hierin namen we het op tegen OH Leuven. We zien enkele wijzigingen in de eerste elf. Koen Van Langendonck verdedigt vandaag het doel. Op de rechtsachter zien we de Deense Christoffer Remmer weer eens in de basis. Verder is ook Maxim De Cuyper terug, hij was er vorige week niet bij vanwege ziekte.

KVC Westerlo

Van Langendonck, Remmer, Seigers, Perdichizzi, Mabea, Van Eenoo, Van den Keybus, Bernat, Daci, De Cuyper, Vaesen

OH Leuven

Runarsson, Chakla, Dewaest, Schrijvers, Mercier, Al-Tamari, De Sart, De Norre, Keita, Ozkacar, Rezaei

Eerste helft

De wedstrijd wordt gestart met hevige regenval waardoor het ongetwijfeld een stuk moeilijker spelen zal worden. Bernat laat in de eerste vijf minuten enkele mooie acties zien en haalt enkele minuten later ook van afstand uit op doel. Leuvense goalie Runar Runarsson had er echter geen problemen mee waardoor het schot geklemd werd.

Iets later krijgen we een goede kans na een voorzet van Lukas Van Eenoo. De bal beland op het hoofd van Erdon Daci maar gaat net naast. Iets na het kwartier wordt worden zowel Arthur Mercier als Kouya Mabea door scheidsrechter Wim Smet van het veld gestuurd. Beiden stonden met het hoofd tegen elkaar. We zullen dus 10v10 verder spelen.

Na 23 minuten voetballen komen onze Kemphanen op voorsprong. Jan Bernat brengt met een mooie actie de bal tot bij Christoffer Remmer. De Deen haalt uit met een staalhard schot richting de linkeronderhoek en doet de bal tegen de netten verdwijnen, 1-0.

In de 37e minuut krijgen we een kans via Kyan Vaesen, de bal gaat echter te zacht waardoor Runarsson er niet mee in de problemen komt. Hierop volgt een counter van OHL. Mousa Al-Tamari haalt uit met een goed geplaatst schot van buiten de zestien maar raakt net de kruising.

Tweede helft

OHL maakt meteen duidelijk dat ze niet bij de pakken blijven zitten. Tijdens de rust brengen ze Mathieu Maertens en Sory Kaba op het veld in de plaats van Alexis De Sart en Kaveh Rezaei.

In de 52e minuut leek het even 2-0 te staan nadat de bal in het Leuvense doel verdwijnt via Erdon Daci. Hij stond echter nipt buitenspel waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Drie minuten beland de bal tegen onze netten via Mathieu Maertens waardoor de stand op 1-1 komt.

In minuut 61 en 63 vinden de eerste Westelse wissels plaats. Oguz Guctekin en Lyle Foster komen op het veld voor Thomas Van den Keybus en Erdon Daci. Foster laat zich meteen merken met een knappe actie op de rechterflank waaruit een mooie kans ontstaat. Enkele minuten later komt Jan Bernat voor doel. Hij krijgt de bal in de voet en trapt hem meteen tegen de touwen, 2-1.

In de 83e minuut moet Lyle Foster het veld weer verlaten vanwege een blessure, in zijn plaats komt jongeling Lorenzo Noviello. Ook Kyan Vaesen mag gaan rusten, zijn plaats wordt ingenomen door Igor Vetokele.

Na 88 minuten wordt via Siebe Schrijvers de gelijkmaker gescoord. De wedstrijd wordt nog volledig weggegeven in het slot wanneer Mathieu Maertens de 2-3 in de 93e minuut weet te scoren.

Het bekeravontuur zit er na een 90 minutenlange strijd helaas op voor onze Kemphanen.

Doelpunten

C. Remmer 1-0 (’23)

C. De Norre 1-1 (’55)

J. Bernat 2-1 (’68)

S. Schrijvers 2-2 (’88)

M. Maertens 2-3 (’93)

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts

RECENT NIEUWS

PARTNERS

FOLLOW US ON SOCIAL MEDIA