KVC Westerlo – OHL

De wedstrijd van afgelopen weekend tegen Standard was nog maar net achter de kiezen, of daar wachtte de volgende uitdaging al voor onze Kemphanen. Op een droge maar koele dinsdagavond vormde ’t Kuipje het decor voor de confrontatie met OHL. Nagenoeg dezelfde actoren maakten hun opwachting, enkel Nick Gillekens kwam in de basiself als sluitstuk van onze Kemphanen.  

Opstelling KVC Westerlo: N. Gillekens, D. Haspolat, M. Frigan, S. Sydorchuk, G. Yow, B. Reynolds (46′ E. Jordanov), R. Tagir (70′ R. Neustädter), T. Rommens (85′ J. Bos), A. Piedfort, L. Stassin (61′ R. Vermant), J. Alcocer (61′ A. Sayyadmanesh)

Eerste helft 

Net zoals tegen Standard, eisten onze Kemphanen het balbezit in de aanvangsfase op. Toch waren het de bezoekers uit OHL die voor het eerste echte doelgevaar zorgen. Een vluchtschot van Maertens vloog vroeg in de partij eerst nog net over, even later bedankte Gillekens voor het vertrouwen onder de lat door pal te staan op pogingen van Thorsteinsson en Banzuzi.

Terwijl Gillekens achterin de nul hield, trok Ravil Tagir mee naar voren. Op een hoekschop van Dogucan Haspolat torende de Turkse verdediger boven alles en iedereen uit en knikte hij de openingstreffer staalhard tegen de touwen.

Het antwoord van Leuven kwam er via een snelle counter van Braut Brunes. Een te snelle counter weliswaar, want de Noorse spits stond een voetje te ver, waardoor zijn stifter over Gillekens finaal werd afgekeurd voor buitenspel.

In het verdere verloop van de eerste helft behielden onze Kemphanen de controle en kwamen ze vlak voor rust zelfs nog dicht bij de 2-0. Een loepzuivere vrije schop van Haspolat werd ternauwernood nog maar van onder de deklat gehaald door een goed keepende Tobe Leysen.

Tweede helft

In het begin van de tweede helft kreeg doelman Gillekens de supporters op zijn hand. Niet met een puike redding met zijn handen, wel met een fijn fantasietje met z’n voeten waarbij hij Maertens vakkundig uitkapte.

Verderop de tweede helft moest ‘ie toch vol aan de bak met z’n vuisten na een knal van Thorsteinsson. De druk van Leuven hield aan en met nog een kwartier op de klok, zorgde een leep tikje van Maertens dan toch voor de gelijkmaker.

Met een spectaculaire retro probeerde Romeo Vermant in het absolute slot toch nog de drie punten finaal thuis te houden, maar zijn omhaal kon niet zorgen voor een ommekeer van het scoreverloop. Zo deelden KVC en OHL de punten in’t Kuipje.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Jan De Meuleneir & Peter De Voecht/Photo News