KAA Gent – KVC Westerlo

De hemelsluizen gingen volledig open voor de wedstrijd in de Planet Group Arena. KAA Gent ontving er als leider in de Europe Play-Offs onze Kemphanen op een drijfnatte grasmat die garant zou staan voor een snelle balcirculatie. Zou die daarnaast ook zorgen voor een snelle openingsgoal? 

Opstelling KVC Westerlo: N. Gillekens, J. Bos, D. Haspolat (82′ R. Vermant), N. Madsen, S. Sydorchuk, R. Tagir, T. Rommens (85′ J. Bos), A. Piedfort, L. Stassin (70′ M. Frigan), J. Alcocer (65′ G. Yow), A. Sayyadmanesh (70′ K. Vaesen)

Eerste helft 

Een onmiskenbare ja is daarop alvast het antwoord. Terwijl enkele supporters nog hun zitplaatje aan het zoeken waren, devieerde Stassin aalvlug een knal van Sayyadmanesh voorbij een verbouwereerde Roef. 

De droomstart van KVCW kende bijna onmiddellijk nog een vervolgstuk, wanneer opnieuw Stassin z’n voet goed plaatste tegen een voorzet van Rommens, maar dit keer was Gent-goalie Roef wel bij de pinken.

Op het kwartier zette Madsen nog een derde streepje bij op het kansenblad voor onze Kemphanen. De vuisten van Roef riepen echter ook zijn schot een halt toe. 

Twee scherpe tegenprikken van de thuisploeg torpedeerden echter de goede beginfase van onze geelhemden. Eerst bracht Gandelman de bordjes op gelijke hoogte met een rake kopbal. Twee minuten later bracht Matias Fernandez de thuisploeg op voorsprong.

De vliegensvlugge aanvangsfase kende na de drieklapper aan goals een rustiger vervolg, totdat Madsen opnieuw het vuur aan de lont stak, door een voorzet van Rommens in één tijd voorbij Roef te plaatsen.

Van dan af aan namen onze Kemphanen het commando opnieuw in handen en was het bij momenten likkebaardend toekijken naar die acties die geel-blauw op de mat wist te brengen. Paal, Roef of een Gents been verhinderden echter dat onze Kemphanen met een voorsprong de rust in zouden gaan.

Tweede helft

Ook na de thee waren de eerste doelkansen voor Westerlo. Een laag gekruist schot van Madsen werd door Roef relatief makkelijk gepareerd, maar op een knal richting winkelhaak van Rommens moest de Gent-goalie zich helemaal uitstrekken om z’n team van een achterstand te behoeden.

De thuisploeg kreunde en coach Vanhaezebrouck greep in. Zijn inbreng van De Sart loonde nagenoeg onmiddellijk, want de ingevallen kapitein bracht de Buffalo’s 20 minuten voor tijd opnieuw op voorsprong met een loepzuiver afstandsschot.

Interim-coach Bart Goor gooide met Romeo Vermant nog een extra spits in de strijd, maar het slotkwartier kon niet dezelfde resem kansen meer brengen als het openingskwartier van de partij. Zo gingen onze Kemphanen in een regenachtig Gent toch kopje onder na een meer dan verdienstelijke partij.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Jan De Meuleneir & Tomas Sisk/Photo News