Football for All 2024 campagne

Dit weekend  zal het Belgisch voetbal gehuld zijn in regenboogkleuren. De kapiteins dragen dit weekend in de Jupiler Pro League, de Lotto Super League en de Challenger Pro League de regenboogband. Ook de cornervlaggen zijn tijdens de wedstrijden in regenboogmotief. Om de campagne kracht bij te zetten, brengt de Pro League de handleiding “Proud to be onside” uit. Daarin bieden we sportclubs tools aan om te werken aan een LGBTQIA+-vriendelijk klimaat.

Met de jaarlijkse Football for All-campagne tonen de Pro League en haar clubs hun engagement voor diversiteit, inclusie en respect. Wij staan op één lijn tegen holebi- en transfobie, zoals we dat doen tegen racisme en alle andere vormen van discriminatie en ongelijkheid. De doelstelling is duidelijk: iedereen moet zichzelf kunnen zijn. In onze stadions en daarbuiten. Daarom hullen onze clubs zich de komende wedstrijden al voor het zesde jaar op rij in regenboogkleuren via de kapiteinsband, de cornervlaggen en de LED-boarding.