BESTUUR

OKTAY ERCAN

President – Owner

Oktay Ercan is een Turkse zakenman , hij stelt meer dan 10.000 mensen tewerk. Hij is voornamelijk actief in de textielsector. In 2019 nam hij KVC Westerlo over. Vooral de mogelijkheid om jong talent te integreren in combinatie met een beheersbare kostenbasis bracht hem naar de Kempen.

Van meet af aan stond hij erop dat de cultuur als familieclub behouden bleef, maar schuwde hij de sportieve ambities niet. Samen met het clubbestuur stelde hij het zevenpuntenplan voor dat moet bouwen aan Westerlo 2024.

HASAN CETINKAYA

Vice-President

Hasan Cetinkaya geniet heel wat aanzien in Turkije en Europa, waar hij managementtaken vervulde bij achtereenvolgens Gençlerbirliği SK, Gaziantepspor, Ankaraspor en Fenerbahçe SK. Bij die laatste club was hij tien jaar aan de slag als Head of Football Operations. Hij beschikt dan ook over een ruim netwerk in de voetbalwereld en werd in 2019 als vicepresident aangesteld.

Als vicepresident neemt hij de dagelijkse leiding van de club waar en is hij steeds op de club aanwezig. Hij tekent de lijnen uit en garandeert dat het belang van KVC Westerlo steeds vooropstaat.

WIM VAN HOVE

Managing Director

Wim van Hove is vrijwel zijn hele leven woonachtig in Westerlo en is ook een oud-speler van de club. Hij maakte eerst carrière als advocaat en is later vast verbonden aan de club. Sinds 1993 is hij werkzaam voor KVC Westerlo. Aanvankelijk als juridisch adviseur, maar al snel trad hij toe tot de raad van bestuur. Intussen is hij uitgegroeid tot managing director. Hij is onder andere medeopsteller van de eerste uitgebreide cao die bijdraagt aan de sociale bescherming van betaalde voetbalspelers en trainers.

Samen met KVC Westerlo heeft hij veel waters doorzwommen, met als orgelpunt natuurlijk de Beker van België die in 2001 werd binnengehaald. De laatste jaren heeft hij zich ertoe verbonden om het faillissement af te wenden en de club terug te brengen waar het thuishoort: in eerste klasse. Met zijn langdurige ervaring en verbondenheid bewaakt hij de lokale en culturele verankering van de club.