KAA Gent – KVC Westerlo

Opnieuw kwamen we op voorsprong in deze Play Offs en het was pas tien minuten voor tijd dat man of the match Nick Gillekens, zich voor de eerste keer moest omdraaien. Spijtig genoeg werd deze wedstrijd overschaduwd door de zware blessure van de net ingevallen Opoku.

KVC Westerlo

De 4-4-2 van Bart Goor begint stilletjes aan te renderen, ook al resulteert dit voorlopig niet in een puntentotaal. Het was even zoeken in deze Play Offs met de nieuwe opstelling, maar de laatste 3 wedstrijden zie je toch de schwung terug in het elftal verschijnen. Door de blessure van Emin Bayram werd Arthur Piedfort een rij naar achter geschoven om samen met Ravil Tagir het hart van de defensie te vormen. Even een voetnoot, beide zijn 39 jaar oud, Jan Vertonghen, de ervaren aanvoerder van competitieleider Anderlecht, is er 37.  Geef die jongens dus de kans om te leren en ervaring op te doen, vallen en opstaan noemen ze dit ook wel eens.

Onbevreesd spelen tegen Gent moet zeker kunnen, ook al weet je nu dat zij deze Play Offs gaan winnen en niet veel punten gaan laten liggen. De eerder genoemde Nicolas Madsen keert terug uit schorsing en ook Nacer Chadli traint opnieuw met de groep. Voor Emin Bayram zal deze wedstrijd nog net te vroeg komen. Aan coach Goor en zijn assistenten te beslissen welk elftal ze nu op de grasmat gaan brengen.

Negen wedstrijden zitten we nu zonder overwinning, de laatste dateert van 16 februari (2-1 tegen Standard), in tussentijd lieten we 3 draws en 6 nederlagen optekenen. De laatste uitoverwinning dateert zelfs van december 2023, toen het duo Bart Goor en Eric Reenaers het even overnamen. Die avond wonnen we de cruciale wedstrijd in Kortrijk met 1-2 en was dit de start van de redding van dit seizoen.

KAA Gent

De troepen van Hein waren in de eerste wedstrijd van deze Play Offs veel te sterk voor ons. Waren ze toen super gemotiveerd? Maar nee toch, ze waren/zijn gewoon een goed elftal dat een mindere periode kende in een cruciale fase van de competitie (januari – februari) waardoor ze aan de slag moesten in deze groep.

Zoals iets hoger in dit stuk al vermeld, zullen zij op 25 mei als nummer 1 uitkomen in deze PO2 en nog één wedstrijd moeten spelen tegen een “verliezer” van de PO1 om een Europees ticket te bemachtigen. De resultaten van de laatste weken spreken daarvoor boekdelen. Enkel in en tegen Leuven haalden ze geen punten. Veertien doelpunten wisten ze te produceren en ze kregen er maar 4 tegen. Acht van die 14 stuks werden gescoord door 2 spelers: Tissoudali en Gandelman, die ook beide aan het kanon stonden in het Kuipje.  De volgende statistiek is om ons helemaal in de underdog-rol te steken: op 27 jaar tijd konden wij maar 4x winnen in de Planet Group Arena, de laatste driepunter dateert zelfs van september 2009.

Brent Staessens

De 27-jarige sympathieke Oost-Vlaming, aangesloten bij VK Tielrode, deelgemeente van Temse, zal opnieuw een wedstrijd van onze Kemphanen onder zijn leiding nemen. Opnieuw zeggen we, omdat wij hem dit seizoen reeds viermaal eerder hadden:

1.    Westerlo vs Mechelen 2-3

2.    Kortrijk vs Westerlo 1-2

3.    Sint Truiden vs Westerlo 1-0 en 2-0

Rooskleurige resultaten zijn dit wel niet, hij was wel onze scheids tijdens onze laatste overwinning buitenshuis en … Westerlo fluit hij het liefst, want wij zijn het elftal dat hij al het meest heeft gefloten (13), waarvan we 7x als winnaar van het veld stapten.

Tekst en statistieken: Peter Boons