KVC Westerlo – Standard

Een weifelende lentezon stond aan de hemel boven het Kuipje voor een partij tussen twee ploegen die ook wat weifelend aan de Europe Play-Offs waren begonnen. Zowel bij onze Kemphanen als bij de bezoekers uit Luik was de drang naar punten dan ook groot. Drang die voor voldoende brandstof zou zorgen voor de supporters om zich ook in de tribunes aan te gaan opwarmen. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, D. Haspolat, M. Frigan (71′ K. Borys), S. Sydorchuk, G. Yow (70′ A. Sayyadmanesh), B. Reynolds, R. Tagir, T. Rommens (91′ E. Jordanov), A. Piedfort, L. Stassin, J. Alcocer (81′ R. Smekens)

Eerste helft 

In de zoektocht naar punten, toonden onze Kemphanen zich in de beginfase alvast het bedrijvigst. In de eerste 10 minuten van de eerste helft moest Standard-goalie Bodart zich twee keer bij de pinken tonen na acties van een gretige Frigan en een bedrijvige Alcocer. 

De goeder start van KVCW zorgde voor olie op het vuur bij de Standard-supporters, die hun ongenoegen over hun team op het kwartier duidelijk maakten met de nodige rookbommen.

Een signaal dat duidelijk niet misbegrepen werd door hun team. Nog geen twee minuten na het rokerige oponthoud, meldde de uitploeg zich twee keer voor de kooi van Bolat. Het was echter wachten tot poging drie vooraleer de Rouches ook de score wisten te openen.

Na de 0-1 namen onze Kemphanen snel het commando weer over. Een pegel van Rommens spatte eerst nog uiteen op de lat, maar bij de volgende aanval was het wel prijs. Frigan kopte van dichtbij de gelijkmaker op het bord.

Met de rust in zicht leken onze Kemphanen de situatie nog volledig te gaan omdraaien, wanneer Tagir – ook al van dichtbij – de bal vol op de slof nam. Maar het doelpunt van de voorsprong belandde staalhard via de deklat over.

Tweede helft

Het goede begin van de eerste helft van onze Kemphanen, kende een nog beter vervolg in de tweede. Laifis draaide zichzelf in de knoop in de eigen zestien, Stassin kende geen genade en strafte het foutje van de Cyprioot genadeloos af.

Met de voorsprong op het bord groeide het vertrouwen bij geel-blauw, die amper 10 minuten later zelfs de score verder wisten uit te diepen vanop de stip via Yow. 

Met een leeglopend uitvak op de achtergrond, probeerde Standard toch opnieuw de rug te rechten. Een zwabberbal van Alzate verraste Bolat en bracht de Rouches opnieuw in de strijd. Een late kopbalgoal van Laifis bracht de bordjes in extremis zelfs nog op gelijke hoogte. Zo kende een sfeervolle avond in’t Kuipje toch nog een bitter einde.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Gvg/Photo News