KVC Westerlo stoot door naar Champions’ Play-Offs in ePro League

Mission accomplished. Voor de start van de Proximus ePro League sprak E-sporter Jordi Vanryckeghem de ambitie uit om zich met KVC Westerlo te kwalificeren voor de Champions’ Play-Offs. In een razendspannende slotspeeldag maakte Vanryckeghem die droom ook waarheid, na een sterke prestatie tegen titelfavoriet KRC Genk. “Dit was mijn beste match van het seizoen”, klonk het bij Jordi, die zijn kwalificatie met een luide oerkreet vierde.

Komt er na 13 jaar een vervolg aan het Europese verhaal van KVC Westerlo? Zelf zal onze 18-jarige E-sporter Jordi Vanryckeghem zich vermoedelijk niet veel meer herinneren van de dubbele confrontatie van onze Kemphanen in 2011 tegen Young Boys Bern, maar door zich te kwalificeren voor de Champions’ Play-Offs, brengt hij KVCW wel weer een stapje dichterbij een nieuwe Europese campagne, zij het wel op het virtuele groene gras.

Met een oerkreet en een gebalde vuist trok Vanryckeghem in de allerlaatste match zijn ticket voor de finale Play-Offs over de streep. In een onvervalste topper tegen KRC Genk – dat zich als derde ook wist te plaatsen voor de kampioenschapsronde – haalde Jordi het met 2-1.

Een duidelijk deugddoende zege. “Ik ben superblij. Eindelijk kon ik het niveau halen dat ik wilde halen. Ik heb m’n beste wedstrijd van het seizoen gespeeld op het moment dat het moest. Dat geeft hoop voor de Champions’ Play-Offs, waar elke wedstrijd onder spanning zal zijn en op het scherpst van de snede. De Play-Offs zijn echt een andere competitie. Alles ligt er open, alles kan er. Ik kijk er nu al naar uit om m’n huid er duur te verkopen in de strijd om de titel en een Europees ticket.”