KVC Westerlo – KAA Gent

In de eerste thuismatch van de Europe Play-Offs ontvingen onze Kemphanen KAA Gent. De Buffalo’s prijkten fier aan kop van het klassement van deze nacompetitie en pakten vorig weekend nog stevig uit tegen Standard de Liège. KVCW wilde dan weer in de eerste match voor eigen volk in deze Play-Off campagne ook voor het eerste puntengewin zorgen. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Haidara, D. Haspolat (62′ A. Piedfort), N. Madsen, M. Frigan (71′ K. Vaesen), R. Vermant (71′ L. Stassin), G. Yow (62′ J. Alcocer), B. Reynolds, R. Tagir, T. Rommens, A. Sayyadmanesh (46′ R. Neustädter)

Eerste helft 

Terwijl de supportersgezangen vlot van de tribunes rolden, lieten de aanvalsgolven iets langer op zich wachten. In een behoudende beginfase was het Roef die op een kopbal van Frigan voor het eerst zijn handschoenen kon opwarmen. Aan de overkant deed Bolat hetzelfde op een schot van De Sart. 

Een doelpunt iets voor halfweg de eerste helft doorbrak de ban. Net als in de reguliere competitie in Gent, vormde Omri Gandelman andermaal boeman van dienst. Twee minuten later volgde Tissoudali zijn voorbeeld en was de 0-2 een feit.

Een ongelukkige uitsluiting van Bakary Haidara na een tweede geel karton maakte de klus er voor onze Kemphanen niet makkelijker op. Onze geelhemden probeerden met enkele snelle uitbraken via onder meer Sayyadmanesh voor rust nog een eretreffer uit de brand te slepen, maar met een plaatsbal op de deklat van Fernandez-Pardo kwamen vooral de Buffalo’s nog het dichtst bij een doelpunt.

Tweede helft

Gedurende de tweede helft dropte Bart Goor nog enkele nieuwe namen in het team om zo het tij te proberen keren, maar het was vooral een man die ook al in de eerste helft actief was, die zich liet opmerken. Met een puike beenveeg hield Bolat vlak na rust eerst Gandelman nog van de 0-3, nadien zorgde hij met een luchtverplaatsing voor het afstoppen van Tissoudali, die na een VAR-interventie voor zijn schwalbe werd bestraft met een gele kaart.

Een bedrijvige Gandelman bleef echter zoeken naar een verdere uitdieping van de score. Een uitgestoken been van Rommens en een nieuwe redding van Bolat stonden die missie eerst nog in de weg, maar in blessuretijd wist de Israëliër dan toch nog raak te treffen.

Een gretig ingevallen Stassin ging op zijn beurt nog op zoek naar een late eretreffer, maar die werd nog verhinderd door Roef. Zo blijven onze Kemphanen nog even op zoek naar de eerste driepunter in deze nacompetitie.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Tg/Photo News