Merci Lukas

De kapitein verlaat het schip. Na 5,5 jaar, 179 wedstrijden – waarvan bijna de helft als aanvoerder – en één geweldig titelfeest trekt Lukas Van Eenoo de deur van’t Kuipje achter zich dicht. In onderling overleg met de club werd het lopende contract van de immer minzame kapitein stopgezet om hem de kans te geven een nieuw avontuur aan te gaan als verlengstuk van zijn prachtige carrière.

Mocht er ooit een Vlaamse verfilming van ‘Bend it Like Beckham’ komen, zou ongetwijfeld de linker van Van Eenoo aanspraak kunnen maken op de filmtitel. Als leverancier van een recordaantal aan Kempische assists en als auteur van talloze fraaie goals liet Van Eenoo de Westelfans meermaals kirren van plezier.

Van memorabele afstandsschoten tot bewonderenswaardige olympische goals, Van Eenoo klaarde het allemaal. Maar nog meer dwong hij respect af met zijn winnaarsmentaliteit, groot strijdershart en dito longinhoud. Als kapitein ging hij altijd voorop in de strijd, als marathonman tikte hij nagenoeg altijd het hoogst aantal kilometers af op het middenveld.

Met 179 wedstrijden voor geel en blauw klokt Van Eenoo af op de 7de plaats in de all time ranking van Kemphanen met de meeste wedstrijden in de benen. Met z’n 27 treffers daarin vormt hij de 8ste best scorende KVCW-speler in de geschiedenis, als aangever topt hij zelfs de ranking met 27 assists, eentje meer dan good old Oleksandr Yakovenko en maar liefst zeven meer dan dat andere clubicoon, Jef Delen.

De bijdrage van Lukas Van Eenoo aan de recente successen van onze club kunnen dan ook niet geminimaliseerd worden. Als kapitein was hij er op de belangrijke momenten, als doelpuntenmaker scoorde hij op de prangende. Van zijn 27 doelpunten voor KVCW vormden er 12 de winning goal. Zo ook zijn laatste in loondienst van onze Kemphanen, vorig jaar diep in blessuretijd op KV Oostende.

Met de titel in de Challenger Pro League als summum en zo vele andere mooie herinneringen in het achterhoofd, willen we niet alleen de kapitein en speler, maar ook de mens Lukas Van Eenoo bedanken voor zijn dagdagelijkse inzet op en naast het veld voor onze club.

Bedankt voor alles kapitein. En veel succes gewenst in je verdere carrière.