Jordan Bos geselecteerd voor Asia Cup

Geen vlucht naar het nakende oefenkamp in Turkije, maar wel eentje naar Qatar voor Jordan Bos. De Australische Kemphaan ruilt er het geel en blauw van KVC in voor de kleuren van zijn land op de Asia Cup. Voor de 21-jarige Bos wordt het zijn eerste groot tornooi met de Socceroos.

Je land vertegenwoordigen op een groot tornooi, het vormt de voetbaldroom van iedere profvoetballer. Voor Jordan Bos wordt die droom nu ook werkelijkheid. De jonge linksachter wist een oproepingsbrief te bemachtigen voor de Asia Cup, de Aziatische variant van het EK voetbal. Daarin zal Bos het samen met zijn Australische landgenoten in de groepsfase opnemen tegen India, Syrië en Oezbekistan.

In aanloop naar het tornooi, staat er voor Jordan en co op 6 januari ook nog een vriendschappelijke oefenwedstrijd op het programma tegen Bahrein. Bos zal dus op 5 januari niet mee afreizen met de rest van de Kemphanen richting het oefenkamp in Turkije.

In Qatar zullen vele ogen alvast vele ogen gericht zijn op de prestaties van Jordan en co op de Asia Cup. In 2015 wisten de Australiërs immers het kampioenschap naar hun hand te zetten. Wij duimen alvast op nieuw eremetaal voor de Socceroos.

Foto: Nick Potts/Photonews