KVC Westerlo – Standard de Liège

Vandaag verwelkomden we de Rouches in t’ Kuipje. Jonas De Roeck voerde enkele wijzigingen door in zijn startende elf. Nene Dorgeles en Nicolas Madsen kregen een basisplaats na hun goede invalbeurt op de voorgaande speeldag. Ook Jan Bernat kreeg zijn eerste basisplaats van het seizoen.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, E. Jordanov, R. Seigers, P. Perdichizzi , M. De Cuyper, N. Madsen, L. Van Eenoo, J. Bernat (54′ T. Van den Keybus), T. Dierckx (84′ R. Neustaedter, I. Vetokele (76′ L. Foster), N. Dorgeles (54’K. Vaesen)

Opstelling Standard de Liège: A. Bodart, G. Dewaele, G. Dussenne, D. Dragus, G. CImirot, R. Emond,, L. Donnum, S. Amallah, N. Raskin, K. Laifis, J. Laursen

Eerste helft

De eerste kans van de wedstrijd viel via Dorgeles Nene. Nene kreeg de bal op de rand van het zestienmetergebied en vuurde een schot af richting Bodart. Luttele seconden later had Jan Bernat de uitgelezen kans om de Kemphanen op voorsprong te brengen. Een uitstekende voorzet valt perfect tot bij hem in de open ruimte. Jan besloot om in één keer uit te halen op de volley maar het schot ging ver naast.

In de 19e minuut kreeg Standard hun eerste goede kans. Donnum kan opeens richting het doel vertrekken. Perdichizzi en Seigers zorgen ervoor dat het schot geblokt werd.

Westerlo leek duidelijk gretig uit de kleedkamer te komen. Al meteen na de rust werd via Dorgeles Nene de voorsprong verdubbeld naar 2-0.

De wedstrijd gaat vrij gelijk op, Westerlo komt net iets meer aan de bal maar weet niet meer tot een goede kans tot scoren te komen. Het spel ging in de eerste helft vaak langs de rechterflank, waar Dierckx en Jordanov zorgen voor de voorzetten richting het zestienmetergebied.

In minuut 37 was het raak voor onze Kemphanen, Igor Vetokele kopt een voorzet van Tuur Dierckx uitstekend binnen en zorgt zo voor zijn derde doelpunt van het seizoen, 1-0. Tien minuten later trokken onze Kemphanen de kleedkamers in met een verdiende voorsprong.

Tweede helft

Westerlo leek duidelijk gretig uit de kleedkamer te komen. Al meteen na de rust werd via Dorgeles Nene de voorsprong verdubbeld naar 2-0. In minuut 54 konden we zelfs bijna de 3-0 noteren. Igor Vetokele ging op Arnaud Bodart af en probeerde zijn schot te plaatsen richting de verste hoek, maar de bal gaat net naast.

In minuut 63 werd de aansluitingstreffer gemaakt. Abdoul Tapsoba is net iets te snel voor Pietro Perdichizzi en krijgt de bal met wat geluk over Bolat getikt. Vervolgens hoefde hij de bal maar binnen te trappen in het open doel, 2-1.

Tien minuten later werd er uitstekend gereageerd door onze Kemphanen. Tuur Dierckx krijgt de bal toegespeeld vanop de linkerflank en krijgt ruimte om uit te halen op doel. Bodart kan de bal nog met zijn vingertoppen raken maar de bal eindigde toch tegen de netten, 3-1 dankzij een eigen doelpunt van de doelman.

In minuut 84 moet Tuur Dierckx wegens een blessure vervangen worden. Roman Neustaedter neemt zijn plaats in.

Westerlo speelde de daarop volgende minuten erg rustig, maar wordt toch even opgeschrikt wanneer de Rouches via Dussenne de 3-2 weten te scoren. De Kemphanen laten zich niet verrassen en weten via invaller Foster meteen de 4-2 te maken. De drie punten blijven thuis!

Doelpunten

I. Vetokele {1}-0

D. Nene {2}-0

A. Tapsoba 2-{1}

T. Dierckx {3}-1

N. Dussenne 3-{2}

L. Foster {4}-2

Verslag geschreven door: Jordy Haesen
Foto’s: Luc Meynaerts