Wedstrijdverslag KVC Westerlo – Cercle Brugge

Na vijf jaar wachten was het vandaag eindelijk weer tijd voor eersteklassevoetbal in ’t Kuipje. Het moment waar iedereen zat op te wachten.  We ontvangen vandaag op een warme zondagavond Cercle Brugge.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, E. Jordanov, R. Seigers, P. Perdichizzi, M. De Cuyper, R. Neustaedter, L. Van Eenoo, T. Van den Keybus, T. Dierckx( 81′ J. Bernat), K. Vaesen (64′ L. Foster), E. Daci

Opstelling Cercle Brugge: W. Lisboa, J. Daland, B. Popovic, R. Decostere, K. Denkey, D. Hotic, S. Miangue, L. Lopes Da Silva, H. Van Der Bruggen, T. Somers, A. Ueda

Eerste helft

In de basiself zien we vooral de spelers die er vorig seizoen ook in stonden. Centraal achterin vormen Pietro en Rubin nog steeds een duo. Vooraan vinden we Kyan Vaesen en Erdon Daci terug, wat wel opvalt is het ontbreken van Lyle Foster die op de bank start.

Beide teams willen het seizoen met een goede start aanvatten en beginnen gretig aan de wedstrijd. In de eerste tien minuten wordt er langs de Westelse zijde tweemaal op doel getrapt van buiten het zestienmetergebied. Eerst haalt Tuur Dierckx uit en vervolgens ook Kyan Vaesen. Beide schoten waren echter net te zacht om echt voor gevaar te zorgen.

Cercle gaat vrij stevig door in de duels en ziet in de eerste 30 minuten al tweemaal een geel karton verschijnen. Boris Popovic krijgt zelfs een tweede geel en wordt door scheidsrechter Wesli De Cremer van het veld gestuurd. We spelen een uur lang met 11 tegen 10.

Onze Kemphanen spelen Cercle Brugge volledig weg en domineren het spel voortdurend.

We kunnen al bijna meteen profiteren van dit voordeel. De bal wordt via Erdon Daci tot bij Kyan Vaesen gebracht op de rand van het zestienmetergebied. Kyan kapt zijn man uit en haalt uit op doel maar ziet zijn schot geblokt worden door doelman Lisboa.

In minuut 39 is het raak voor onze Kemphanen. Erdon Daci ziet zijn schot in eerste instantie gestopt worden maar krijgt de bal opnieuw in de voet. Hij haalt uit en trapt de bal van dichtbij staalhard onder de lat, 1-0. Bij deze stand gaan we ook de kleedkamers in.

Tweede helft

De spelers laten meteen in de tweede helft al veel grinta zien. Tuur Dierckx haal uit met buitenkant voet maar ziet zijn schot net langs de paal gaan. Ook Thomas Van den Keybus waagt zijn kans vanop afstand. Net zoals vorig seizoen en in de voorbereiding haalt hij uit met een raket richting de verste hoek maar het doelman Lisboa kan er nog net met zijn vingertoppen bij.

Ook Kyan Vaesen krijgt opnieuw een hoop vrije ruimte en komt in een 1v1 situatie met de doelman terecht. Hij trapt richting de verste hoek maar weer zorgt doelman Lisboa voor redding.

In minuut 64 kiest coach Jonas De Roeck ervoor om Lyle Foster in te brengen. Lyle neemt de plaats over van Kyan Vaesen en weet meteen zijn snelheid te tonen.

Onze Kemphanen spelen Cercle Brugge volledig weg en domineren het spel voortdurend. Het lijkt maar een kwestie van tijd om de voorsprong te verdubbelen. Enkele seconden na het moment van schrijven lijkt het zover. Lyle Foster passeert de doelman maar trapt op de paal. Vervolgens schiet hij de bal wel in doel maar het doelpunt wordt afgekeurd.

Westerlo speelt de wedstrijd rustig uit en geeft Cercle amper ruimte om voor gevaar te zorgen. Igor Vetokele zet in het slot van de wedstrijd nog van dichtbij de 2-0 op het scorebord. Boeken toe, de 3 punten blijven in ’t Kuipje.

Verslag geschreven door: Jordy Haesen