KRC Genk – KVC Westerlo

De positieve vibe in de Kempen blijft maar aanhouden. Tegen zwart beest OH Leuven konden we sinds lang nog eens een punt meesprokkelen. Na de voorsprong werden de hemelsluizen tot tweemaal toe open gezet, wat het moeilijk maakte om verder goed voetbal op de mat te brengen. 

KVC Westerlo

Tien op vijftien, verzorgd, goed en aanvallend voetbal: in de Kempen is iedereen tevreden. Vasthouden aan een basiself is ook zo iets wat coach Timmy Simons er heeft ingebracht en hij gaat altijd uit van de eigen sterkte.

Hij verving de naar QPR vertrokken Nicolas Madsen door flankaanvaller Josimar Alcocer. Deze laatste kende vorig seizoen een aanpassingsperiode, maar lijkt er nu helemaal door te komen. Hij staat trouwens in de top 3 van onze competitie met meest geslaagde dribbels. Als je dan weet dat hij momenteel slechts 172 speelminuten – vooral als gamechanger – op zijn teller heeft staan, dan weet je dat hij iets kan.

Een andere speler die in de kijker loopt is Lucas Stassin. Hij is dan weer de meest bepalende speler in onze competitie. Twee doelpunten en drie assists staan er achter zijn naam. Zowel clubs in het binnen- als buitenland volgen zijn prestaties op de voet. Dogucan Haspolat is dan weer de speler die de meeste ballen verovert. Onvermoeibaar en een goede traptechniek.

Westel heeft een goed uitgebalanceerd elftal waarbij elke pion belangrijk is, of je nu de statistieken haalt of niet. Een dribbel mag mislukken, een foute pass afleveren mag, het is belangrijk wat je erna doet. Een belangrijk zinnetje dat we al geleerd hebben van onze T1.

Deze wedstrijd wordt ook een jubileumeditie. Het zal de 50ste onderlinge confrontatie worden. De laatste keer dat onze Kemphanen wonnen tegen de Limburgers was in 2012in het Kuipje toen Bart Goor één van de doelpunten voor zijn rekening nam en ook nog eens een assist wist af te geven. Het jaar voordien was het de laatste keer dat we in de Cegeka nog eens konden winnen.

Qua selectienieuws kunnen we vermelden dat Jordan Bos en Thomas Van den Keybus individueel trainen.

KRC Genk

De Limbugers staan dit seizoen onder leiding van de sympathieke Duitser Thorsten Fink, die vorig seizoen swingend voetbal op de mat bracht met STVV. Twee van zijn beste spelers nam hij mee richting Cegeka: Steuckers en Smets. Hij had ook nog graag een derde bepalende kanarie meengenomen, maar die koos voor Gent en was 2 weken nog man van de match tegen ons.

Het doelmannenverhaal zal iedereen ook wel gelezen hebben, jeugdproduct Mike Penders maakte zoveel indruk tijdens de voorbereiding, dat hij een basisplaats mocht claimen. Na twee wedtrijden werd hij al verkocht aan Chelsea, om direct terug uitgeleend te worden. Zal Van Crombrugge blijven staan?, of komt Penders er terug in?

In de verdediging zijn Sadick, Smets en Carlos Cuesta zeker van hun plaats  bij die eerste elf. Ken Nkuba, ex-Charleroi en de Marokkaanse Olympiër El Ouahdi strijden voor de rechtsachterpositie en aan de andere kant is Joris Kayembe ook een certitude. Het middenveld wordt bevolkt door Hrosovsky en die andere Olympiër El Khanouss, die op de radar staat van Leicester City. Het aanvallende trio bestaat uit Steuckers, de boomlange Arokodare en de supersnelle Yira Sor. Aanvoerder Bryan Heynen komt momenteel niet verder dan de reservebank.

Scheidsrechter

Lothar D’hondt mocht dit seizoen al tweemaal Europa in, naar Athene in Griekenland en Pafos in Cyprus, in het kader van de Conference League. In België was hij deze editie al te zien in Genk (vs Standard 0-0), Charleroi (vs Gent 1-0) en Brugge (vs Antwerp 1-0). Voor Westerlo zal dit zijn 11de wedstrijd zijn, waarvan achtmaal in het Kuipje. Buitenshuis hadden we hem tijdens de volgende twee wedstrijden:

  • Lommel 0-2 op 3 augustus 2019
  • KV Mechelen 3-0 op 2 februari 2019

Tekst en statistieken: Peter Boons