WESTEL E-CUP 2024

Na de glansprestatie van onze eigen E-sporter Jordi Vanryckeghem in de e-Pro League, is het nu aan jou om te schitteren op het virtuele groene gras. Van 29 mei tot en met 1 juni gaan we in en rond ’t Kuipje op zoek naar de beste EA FC24 E-player in Westerlo en omstreken. Tover jij de mooiste acties uit je PS4 of Xbox One-console? Schrijf je dan voor 26 mei zeker in voor onze Westel E-Cup!

De Westel E-Cup is intussen al aan zijn vijfde editie toe en belooft ook dit jaar weer een spannende strijd te worden, mede dankzij het dynamische competitieformat. Zo zullen in de beginfase alle teams niet in een knock-outfase belanden, maar wel ingedeeld worden in poules van drie ploegen.

De winnaar daarvan stoot door naar de Champions League, de tweede scoort een ticket voor de Europe League en de derde uit elke groep mag zijn geluk gaan beproeven in de Conference League.

Dit ‘Swiss-system’ garandeert zo meer speelplezier voor alle deelnemers en laat je toe om na een mindere tornooistart toch nog mee te dingen naar één van de vele mooie prijzen.

Na de groepsfase volgen de mano-a-mano duels met rechtstreekse uitschakeling om te bepalen welke vier toppers uit elke league zich mogen opmaken voor de superfinales in ’t Kuipje. Daar wordt in de prestigieuze Club 2024 dan uiteindelijk de allerbeste E-Cup speler van Westerlo bekroond.

BELANGRIJKE INFO

  • Kriebelt het al in je vingers om je kunstjes op de virtuele groene mat te tonen? Aarzel dan niet en schrijf je snel in voor 26 mei. Tijdens onze E-Cup zijn er maximaal 96 ploegen toegelaten, dus snel zijn is de boodschap. 
  • De wedstrijden vinden plaats op woensdag 29 mei, donderdag 30 mei en zaterdag 1 juni. Woensdag en donderdag vangen de partijen aan om 19u00, 20u00 en 21u00. De halve finales en finales vinden plaats in’t Kuipje op zaterdag vanaf 12u45. 
  • De wedstrijden worden gespeeld op Playstation 4 en Xbox One, EA FC 24 vormt dan weer de must have game voor deze editie. Iedere speler kiest één clubteam (geen land of damesploeg) en speelt met een gelijke selectie waarbij elke speler een rating heeft van 85.