Kyan Vaesen voor één jaar uitgeleend

Kyan Vaesen zal het komende seizoen speelminuten gaan maken bij Willem II. Het Westelse jeugdproduct gaat voor één seizoen op uitleenbasis aan de slag bij de Nederlandse promovendus. 

Vanuit de academie van KVC Westerlo naar het hoogste niveau. Dat is kort en bondig de carrièreloop van de nog altijd maar 23-jarige Kyan Vaesen. In ons debuutjaar in eerste klasse in 2022-2023, toonde hij zijn toreninstinct al meteen met 6 treffers in een wervelende tweede seizoenshelft.

Het afgelopen seizoen zorgde blessureleed even voor een rem op zijn groeiverhaal bij geel en blauw. Toch wist hij zijn jaar nog in schoonheid af te ronden met een doelpunt in de laatste wedstrijd van de Europe Play-Offs op het veld van OHL.

Het komende seizoen zal Vaesen zijn neus voor doelpunten verder gaan ontwikkelen in de Eredivisie. Daar ruilt hij het geel-blauw in voor een jaartje in het blauw-wit-rood van Willem II. De Nederlandse traditieclub pakte afgelopen seizoen nog de titel in tweede klasse en maakt zo na een korte afwezigheid opnieuw deel uit van de hoogste klasse in Nederland.