MERRY CHIRSTMAS

INGREDIËNTEN

  • 150g suiker
  • 50g vanille suiker
  • 200g boter op kamertemperatuur
  • 400g bloem
  • 1 ei
  • Een half vanille stokje

BEREIDING

  1. Klop de suiker en vanille suiker samen op met de boter tot een romige massa.
  2. Voeg vervolgens het eitje toe en mix dit goed.
  3. Pak daarna een half vanillestokje en schraap de zaadjes eruit, voeg dit vervolgens ook toe aan het beslag.
  4. Tot slot voeg je de bloem toe en kneed je tot een mooi beslag.
  5. Wikkel het deeg in folie en laat minstens een halfuurtje rusten in de koelkast.
  6. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  7. Bestrooi vervolgens je werkvlak met bloem en rol hier het deeg op uit.
  8. Vervolgens kan je er allerlei vormpjes uit maken.
  9. Leg deze op een bakplaat en bak ze 10 minuten of totdat de randjes mooi goudbruin zijn.
  10. Laat de koekjes goed afkoelen en dan kan het versieren beginnen.