Internationale Kemphanen

Zeven Kemphanen zullen de komende interlandperiode het geel-blauw van KVC Westerlo inruilen voor de kleuren van hun land. Voor twee van hen heeft die interlandperiode zelfs nog een speciaal onderonsje in petto, want met het duel tussen de beloften van België en Schotland krijgen we een rechtstreeks duel tussen twee Kemphanen op het internationale toneel.

Tuur Rommens (België U21)
It’s decision time voor Rommens en co bij de Belgische U21. Onze Jonge Rode Duivels vechten er in hun laatste twee groepswedstrijden richting het EK voor beloften nog voor een kwalificatieticket. Rechtstreekse concurrent Schotland telt in die strijd niet alleen evenveel punten als onze Jonge Duivels, het vormt ook de voorlaatste tegenstander in de kwalificatiegroep. Winst tegen de Schotten is noodzakelijk om nadien een potentieel Europees ticket veilig te kunnen stellen thuis tegen Hongarije.

  • *Schotland U21 vs België U21 – 11 oktober, 20u00
  • België U21 vs Hongarije U21 – 15 oktober, 18u00

Adedire Mebude (Schotland U21)
Kaper op de kust van dienst voor onze Belgische U21. Wil Rommens op het EK geraken met de Belgische beloften, dan zal hij met een oude bekende van hem moeten afrekenen. Het Schotland van Adedire Mebude dingt volop mee voor het laatste potentiële ticket in de kwalificatiegroep van onze Jonge Duivels . De vorige confrontatie met de Belgen wisten Mebude en co zelfs de punten al mee naar huis te nemen. Na de mogelijks beslissende kraker tegen België, ronden de Schotse beloften hun kwalificatiecampagne nog af op bezoek bij Kazachstan U21.

  • Schotland U21 vs België U21 – 11 oktober, 20u00
  • Kazachstan U21 vs Schotland U21 – 15 oktober, 18u00

Jordan Bos
Een ontmoeting met groepsleider Japan en hekkensluiter China, dat vormt het programma van Jordan Bos de komende interlandperiode. In de strijd voor een WK-ticket zullen de Aussies met andere woorden vol aan de bak moeten om hun kansen voor het wereldkampioenschap voetbal van 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten gaaf te houden.

  • Australië vs China – 10 oktober, 11u10
  • Japan vs Australië – 15 oktober, 12u35

Josimar Alcocer
Na de sterke opener met vier op zes in de CONCAF Nations League, prijken Alcocer en co fier aan de leiding in hun groep. Om die leidersplaats te verdedigen, moeten ze het wel opnemen tegen onder meer Guatemala, dat ook zijn campagne wist te beginnen met een sterke vier op zes.

  • Suriname vs Costa Rica – 11 oktober, 0u00
  • Costa Rica vs Guatemala – 15 oktober, 2u00

Emin Bayram
Ook Emin Bayram kon andermaal op een oproepingsbrief rekenen van de Turkse beloftenbondscoach. Hij sluit samen met zijn Turkse teammakkers de kwalificatiecampagne voor het EK voor beloften af met confrontaties tegen Letland en Noorwegen.

  • Turkije U21 – Letland U21 – 11 oktober
  • Noorwegen U21 – Turkije U21 – 15 oktober, 18u30

Matija Frigan & Luka Vuskovic
De Kroatische tandem sluit samen zijn kwalificatiecampagne af voor het EK voor beloften. Daarin strijden de twee Kemphanen nog volop voor een ticket. Tegenstanders van dienst vormen daarin hekkensluiter Andorra en rechtstreekse concurrent Griekenland. Zullen de twee Kroatische Kemphanen ook hier hun toreninstinct laten zien op weg naar een kwalificatieticket voor hun vaderland?

  • Kroatië U21 – Andorra U21 – 11 oktober, 18u00
  • Kroatië U21 – Griekenland U21 – 15 oktober, 18u00