Internationale Kemphanen

Vorige week mochten 7 van onze Kemphanen het nationale truitje van hun land gaan aandoen. Fier dat ze waren, zagen we ze allemaal het volkslied meezingen. Drie van hen werden opgeroepen voor het A-elftal: Sergii Sydorchuk , Josimar Alcocer en Allayhar Sayyadmanesh en vier zaten in de kern van de U21: Tuur Rommens, Luka Vuskovic, Adedire Mebude en Emir Ortakaya.

Iran, met Allayhar tweemaal als invaller op de bank, wonnen hun beide wedstrijden: tegen Kyrgysztan werd het 1-0 en in de Verenigde Emiraten ginnen ze ook winnen met de kleinste score 0-1. Sergii zat éénmaal op de bank  tegen Albanië (1-2 verlies) en tegen Tsjechië (2-3 verlies) moest hij plaatsnemen in de tribune.

Josimar Alcocer won tegen Guadeloupe met 3-0 (63’ speelminuten) en speelde hij 0-0 gelijk in Guatemala (27’ speelminuten). Tuur Rommens stond in de basis tegen Kazachstan, onze jonge Duivels wonnen met 0-3 en 1 minuut voor tijd werd Tuur naar de kant gehaald.

Luka Vuskovic kende zijn debuut bij de U21 van Kroatië, hij mocht zelfs tweemaal de volle 90 minuten op het veld staan tegen de Faroer (2-1 winst) en tegen Portugal (0-2 verlies). Adedire Mebude verloor dan wel met zijn Schotland tegen de U21 van Spanje, 6 minuten na zijn invalbeurt bracht hij de bordjes terug in evenwicht om uiteindelijk de wedstrijd al verliezend af te sluiten (1-2). In de volgende wedstrijd tegen Malta (0-5 winst) veroverde hij een basisplaats en werd hij na 75 minuten vervangen.

Tenslotte wist ook Emir Ortakaya zijn eerste doelpunt voor de U21 van Turkije te maken. In de gewonnen wedstrijd tegen San Marino (1-6) legde hij in de slotminuut de eindscore vast, nadat hij eerder in het veld was gekomen in minuut 65.

Proficiat aan al onze Kemphanen!