KVC Westerlo x Opteamal

Verbeterde Spelersprestaties door Opteamal’s Data-inzichten

KVC Westerlo en Opteamal zijn verheugd om de verlenging en uitbreiding van hun samenwerking aan te kondigen. Na drie jaren van succesvolle samenwerking, waarin Opteamal heeft bijgedragen aan het optimaliseren van de prestaties van het eerste elftal, hebben beide partijen besloten hun samenwerking verder uit te breiden. Dit keer zal niet alleen het eerste elftal profiteren van Opteamal’s geavanceerde dataoplossingen, maar ook de jeugdacademie en het damesteam.

In de hedendaagse voetbalsport speelt het gebruik van data een cruciale rol. Spelers worden continu gemonitord om ervoor te zorgen dat ze op hun best kunnen presteren. KVC Westerlo heeft deze datagedreven aanpak volledig omarmd en gebruikt de innovatieve technologieën van Opteamal om hun medische en fysieke staf te ondersteunen bij het maximaliseren van de prestaties van hun spelers.

Uitbreiding naar de Academy en Dames

Met de verlenging van het contract zullen de diensten van Opteamal nu ook beschikbaar zijn voor de jeugdteams en het damesteam van KVC Westerlo. Dit betekent dat een bredere groep spelers toegang krijgt tot de diepgaande analyse en inzichten die Opteamal biedt, wat een enorme boost zal geven aan hun ontwikkeling en ondersteuning.

Oplossingen op maat

Wat Opteamal uniek maakt, is hun vermogen om oplossingen op maat te leveren die nauw aansluiten bij de specifieke eisen van onze staff. “Samen met hun team werken we nauw samen om nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen. Ik ben zeer blij en enthousiast om voort te bouwen op de succesvolle samenwerking van vorig seizoen en dit ambitieuze project voort te zetten.”, aldus Damien Broothaerts, Head of Performance. Deze op maat gemaakte benadering stelt KVC Westerlo in staat om de data niet alleen te verzamelen, maar deze ook effectief in te zetten om onze doelen te bereiken.

Een gezamenlijke toekomst vol innovatie

De verlenging van de samenwerking tussen KVC Westerlo en Opteamal markeert een nieuwe fase waarin beide partijen streven naar nog grotere successen. “We zijn erg enthousiast om opnieuw minstens drie jaar samen te werken en de prestaties en ontwikkeling van de club verder te versterken.” aldus Bram Vanhees.