OH Leuven – KVC Westerlo

Voor een laatste maal dit seizoen trokken onze Kemphanen hun geel-blauwe wedstrijdplunje aan. Tegenstanders van dienst in die seizoensafsluiter vormde OH Leuven. De korte verplaatsing richting de studentenstad werd alvast mee ingezet door een omvangrijke, trouwe Kempische achterban, die good old Koen Van Langendonck zagen plaatsnemen onder de lat als beloning voor zijn trouwe dienst tijdens het afgelopen seizoen. 

Opstelling KVC Westerlo: K. Van Langendonck, J. Bos, D. Haspolat (94′ R. Smekens), N. Madsen (64′ K. Vaesen), K. Vaesen (77′ L. Stassin), G. Yow (94′ E. Jordanov), R. Tagir, T. Rommens, R. Neustädter, T. Van den Keybus (62′ A. Piedfort), A. Sayyadmanesh (62′ J. Alcocer)

Eerste helft 

De ouwe getrouwe Van Langendonck mocht al vroeg in de partij zijn nog altijd kwieke reactievermogen tonen. Een voorzet van Akimoto werd met nogal wat meeval via het been van Mueanta richting de eerste paal gedevieerd, waarop Van Langendonck zich volledig moest strekken.

Voorts kregen we voornamelijk veel strijd en duels te zien. Op ons overzichtsblad noteerden we in de openingsfase dan ook meer overtredingen dan echte doelkansen. Iets na het kwartier liet Griffin Yow zich nog wel opmerken, met een schot dat een metertje naast zoefde.

Wiens nam alvast geschrapt mocht worden van het wedstrijdblad, was die van Ricca. De OHL-verdediger ging eerst met geel op de bon na een bloktackle op een voorzet van Van den Keybus, maar zag dat geel na een VAR-interventie omgezet worden in rood.

Leuven dus met een man minder, en dat zorgde duidelijk voor wind in de zeilen langs Westelse zijde. Een kwartier voor rust openden onze Kemphanen dan ook de score via Vaesen, die van dichtbij raak kopte.

De reactie van OHL bleef niet lang uit. Mueanta – opnieuw hij – dook alleen op voor het Westelse doel, maar de Thaise aanvaller slaagde er niet in om Van Langendonck te verschalken.

Wat later toonde de KVCW-goalie opnieuw zijn kunnen, door ditmaal Thorsteinsson van de gelijkmaker te houden. Een redding die onze Kemphanen op rozen zette richting rust. Eens te meer omdat net voor de pauze Ravil Tagir met een krachtige kopstoot de voorsprong van geel-blauw nog verder uitdiepte tot 0-2.

Tweede helft

Een gretig OHL was na rust duidelijk gebrand om de scheve situatie recht te zetten. Een vrije trap van Maziz belandde na amper vijf minuten in de tweede helft tegen de lat. Niet veel later was de aansluitingstreffer wel een feit. Een schot van Banzuzi belandde eerst nog tegen de paal, maar in de herneming wist Thorsteinsson wel de bal in doel te werken.

Een grotere stormloop van de Leuvenaars bleef echter uit. Na een resem wissels en nog meer gele kaarten – waaronder een tweede geel karton én uitsluiting voor Russo – herstelde Westerlo het evenwicht. Een afgeweken bal van Van den Keybus belandde tegen het doelhout, Vaesen zag zijn schot overgetikt worden door Prevot.

In een animorijk slot zagen Madsen, Stassin en Yow hun schot nog tegen het doelhout vliegen en kreeg wederom een aantal spelers nog een geel karton onder hun neus geschoven. De score veranderde echter niet meer. Zo wisten onze Kemphanen hun laatste wedstrijd van het seizoen af te sluiten met een overwinning.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Tomas Sisk/Photo News