OH Leuven – KVC Westerlo

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, tegen provinciegenoot KV Mechelen,  konden onze Kemphanen geen vuist maken om de drie punten thuis te houden. Twee VAR-momenten draaiden dan ook nog eens negatief in ons voordeel uit. Zodoende moeten onze jongens zaterdag voor de laatste keer volle bak aan de slag om eindelijk nog eens de drie punten binnen te smokkelen, na een negatieve reeks van 12 wedstrijden zonder overwinning.

KVC Westerlo

Normaal gezien was het de bedoeling om Nick Gillekens de laatste thuiswedstrijd in het doel te zetten, maar een vervelende oogblessure – die hij in het begin van de week had opgelopen – strooide roet in het eten. Zaterdag zal icoon Koen Van Langendonck dan nog eens plaats nemen tussen de palen. Dit seizoen bezig aan zijn 11de seizoen in geelblauwe kleuren en als alles vlot verloopt zal het zijn 211 wedstrijd in het shirt van de Kemphanen zijn. All-time staat hij daarmee op de derde plaats, na Jefke Delen en Wouter Corstjens.

Spitsen Matija Frigan en Romeo Vermant verschenen ook niet op het wedstrijdblad. Zij hadden last van kleine kwaaltjes, en omdat zij binnenkort met de respectievelijke U21 van hun land moeten aantreden, werd er besloten om hen rust te gunnen.

Het was een zwaar en moeilijk seizoen, waarbij de doelstelling toch werd bereikt: namelijk het behoud veilig stellen. In het verleden is al dikwijls gebleken dat het tweede seizoen van de promovendus niet het gemakkelijkste is/was, zo ook bij onze Kemphanen dus. Drie trainers passeerden de revue, ook dit hadden we nog nooit meegemaakt in de stille Kempen. Jonas De Roeck coachte 17 wedstrijden, Rik De Mil stond 13 wedstrijden aan het roer en Bart Goor zal 10 wedstrijden als T1 opgetreden hebben.

In de vorige editie van de ontmoeting in het King Power@den Dreef, verscheen er voor de eerste keer dit seizoen 2 piepjonge Kemphanen aan de aftrap: Bakary Haidara en Arthur Piedfort. Arthur is uiteindelijk alle wedstrijden nadien blijven staan als basisspeler en zodoende werd hij door onze supporters verkozen tot Kemphaan van het seizoen.

Na de wedstrijd zal iedereen op vakantie vertrekken om uiteindelijk terug aanwezig te moeten zijn op woensdag 19 juni. Vanaf dan zal nieuwbakken coach Timmy Simons de scepter zwaaien in het Kuipje.

OH Leuven

Pas op de laatste speeldag van de reguliere competitie konden zij de Play downs vermijden, door in minuut 92 de overwinningstreffer te scoren tegen het toen ongenaakbare KV Mechelen, dat geen enkele verlieswedstrijd op hun conto had staan na de jaarwisseling.  Topprestatie dus in die wedstrijd, wat zich daarna zou verder zetten in de Europe Play Offs. Gekke van al is dat zij in de tot dusver 9 gespeelde wedstrijden in deze mini-competitie slecht tweemaal verloren, telkens tegen … KV Mechelen. Tegen Standard haalden zij 4/6, tegen Gent 6/6, tegen STVV 4/6 en momenteel 1/3 tegen ons. Mooi werk dus van de Spaanse coach Oscar Garcia die nu in zijn 28 wedstrijden voor OHL een score behaalt van 1,25 per wedstrijd.

Acht spelers liggen in de Leuvense lappenmand: Konan N’Dri (Knie), Thibault Vlietinck (Achillespees), Richie Sagrade (Enkel), Sofian Kinine, Nathaniel Opkom (Gebroken been), Jonatan Braut Brunes, Alexandro Calut (Knie) en Ewoud Pletinckx (Enkel). De Fransman Youssef Maziz scoorde zowel de meeste doelpunten (4) en gaf ook de meeste assists (6). De Ijslandse linkerflank Thorsteinsson volgt in zijn zog met 4 doelpunten en 5 assists.

Ken Vermeiren

Deze 41-jarige Westvlaming zal pas voor de tweede keer dit seizoen aan de slag gaan als wedstrijdleider in de Jupiler Pro League. Op speeldag 8 mocht hij de wedstrijd STVV vs KV Mechelen leiden.

Daarvoor mocht hij wedstrijden in de Challenger Pro League leiden. In deze afdeling hadden wij hem in het verleden ook al twaalf keer – waaronder 10 wedstrijden in het Kuipje.

Tekst en statistieken: Peter Boons