KVC Westerlo – KV Mechelen

Voor een laatste maal dit seizoen vulde ’t Kuipje zich voor een thuiswedstrijd van onze Kemphanen. Op de affiche stond een heus burenduel tegen KV Mechelen. Een wolkbreuk net voor de aftrap zorgde alvast voor extra pigment in een partij die in het verleden al toonde een garantie te zijn op spektakel.

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, J. Bos, D. Haspolat (79′ T. Van den Keybus), N. Madsen (64′ K. Vaesen), S. Sydorchuk, G. Yow, B. Reynolds, R. Tagir, A. Piedfort, L. Stassin (86′ K. Borys), J. Alcocer (64′ A. Sayyadmanesh)

Eerste helft

De striemende regen leek de bezoekers in de aanvangsfase alvast het minst te deren. Een attente Bolat stond echter pal op pogingen van Pflücke, Lauberbach en Bafdili.

Een buffelstoot van Ravil Tagir was het voornaamste weerwerk van KVCW, maar wanneer Bafdili zich voor een tweede maal kwam aanmelden voor de kooi van Bolat, was het wel prijs voor de bezoekers.

De goal van KVM zorgde voor een heropflakkering bij onze Kemphanen, die nu ook het doel van bezoekende goalie meer en meer gingen bestoken. Bij een eerste tegenprik via Alcocer verhinderde een kwieke beenveeg van Thoelen nog de gelijkmaker, wat later was het de VAR die een stokje stak voor de goal van Stassin. Zo doken onze Kemphanen doorwerkt de rust in met een 0-1 achterstand.

Tweede helft

Na rust nog meer regen, maar ook nog meer doelgevaar van onze Kemphanen. Aan de rand van de zestien ging Reynolds over het been van een inglijdende Foulon, maar de VAR zag er geen graten in.

Een gretige Stassin ging na zijn afgekeurde goal in de eerste helft op zoek naar een geldig doelpunt in de tweede, maar Thoelen verschalken lukte hem niet.

Wanneer Thoelen zich dan wel gewonnen moest geven op een knal van Haspolat, bracht de lat dan weer redding redding voor de bezoekers.

Met het doelhout dat nog natrilde van de verhinderde gelijkmaker, zorgde een resem wissels voor het temperen van het tempo in de partij. De hoop op een gelijkmaker slinkte naar het einde toe en kreeg al helemaal een knauw wanneer in het slot de ingevallen Belghali de 0-2 op het bord zette. Onze Kemphanen slaagden er zo jammer genoeg niet in om een regenachtige laatste thuismatch van het seizoen in schoonheid af te ronden.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Tomas Sisk/Photo News