STVV – KVC Westerlo

Een ontmoeting met de Kanaries, dat was de affiche voor de eerste play-offwedstrijd voor onze Kemphanen. In de nacompetitie met een Europees ticket als inzet, deed interim-coach Bart Goor een beroep op een aantal nieuwe namen. Benieuwd of zij hun basisstek konden verzilveren met puntengewin. 

Opstelling KVC Westerlo: N. Gillekens, D. Haspolat, N. Madsen (72′ K. Borys), M. Frigan, R. Vermant (72′ L. Stassin), R. Tagir, T. Rommens, E. Jordanov, R. Neustädter, T. Van den Keybus (62′ J. Alcocer), A. Sayyadmanesh (79′ K. Vaesen)

Eerste helft 

De Kemphanen begonnen de partij met drang naar voren. Na een voorzet van Sayyadmanesh richting verste paal tekende Van den Keybus na amper twee minuten spelen al voor de eerste kans van de partij. Zijn knal zoefde echter naast en over het doel van Suzuki. 

Aan de overzijde was het dan weer wel bij de eerste doelkans prijs. Een schot van Steuckers week ongelukkig af op de buik van Tagir, waarna het leer voorbij een kansloze Gillekens dwarrelde.

De openingstreffer van de Kanaries sneed onze Kemphanen de benen af, en er was een goede Gillekens nodig om Bertaccini en Delorge te verhinderen om de score te verdubbelen.

Met de rust in zicht waren daar dan toch plots terug onze Kemphanen. Een vrije schop van Haspolat werd door Suzuki prompt in de voeten van Tagir gedevieerd, maar de Turkse verdediger was te verrast om zijn rebound te kadreren. Zo gingen de Truienaars met een 1-0 voorsprong de rust in.

Tweede helft

Met hernieuwde moed kwamen onze Kemphanen uit de kleedkamers. Dat resulteerde vroeg in de tweede helft ook gelijk tot twee doelkansen. Eerst testte Frigan de reactiesnelheid van Suzuki, nadien toonde die laatste ook zijn kunnen op een afgeweken voorzet van Jordanov. 

Met de gelijkmaker die uitbleef, gingen ook de aanvalsgolven van onze Kemphanen in het verdere verloop van de tweede helft liggen. Het sein voor de thuisploeg om ook zijn neus aan het venster te gaan steken.

Een eerste poging van Smets werd nog gestopt door Gillekens, maar iets voor het einde moest de KVC-doelman zich van dichtbij toch gewonnen geven op een poging van Steuckers. De 2-0 stond op het bord, de drie punten bleven in Stayen.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Sebastien Smets/Photo News