KVC Westerlo – KRC Genk

Spanning op de slotspeeldag. Zowel onze Kemphanen als de bezoekers uit Genk voelden nog de hete adem in de nek van enkele achtervolgers in het klassement. De drang naar puntengewin was zowel bij beide spelerskernen alsook bij beide supporterskernen groot. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, J. Bos (85′ T. Rommens), N. Madsen, S. Sydorchuk, R. Vermant (77′ M. Frigan), G. Yow (78′ K. Vaesen), B. Reynolds, R. Neustädter, E. Bayram (45′ R. Tagir), A. Piedfort (85′ D. Haspolat), A. Sayyadmanesh (77′ K. Vaesen)

Eerste helft 

De driepuntendrang bij Westerlo werd meteen duidelijk van bij de start. Onze Kemphanen eisten gelijk het balbezit op en dwongen doelman Vandevoordt al vroeg tot actie.

Net voor het einde van het openingskwartier stak ook Genk voor de eerste keer zijn neus aan het venster. Na een hoekschop klom Tolu boven alles en iedereen uit, maar een attente Bolat devieerde zijn kopbal in hoekschop.

Aan de overzijde zorgde een kopbal van Neustädter dan weer voor een puike redding van Vandevoordt. De daaropvolgende Westelse doelpogingen van Piedfort, Sydorchuk en Yow zag de Genk-goalie dan weer naast of over zijn doel vliegen.

Met de rust in zicht lieten ook de bezoekers zien dat ze gevaarlijk uit de hoek kunnen komen. Na een scherpe run tot aan de achterlijn vond Baah Kayembe vrij voor doel, maar die laatste plaatste de bal naast het doelhout. De brilscore bleef zo bij de rust op het bord.

Tweede helft

De voortvarende start uit de eerste helft, werd ingewisseld voor een meer bedachtzame in de tweede. Een schuchtere poging van Piedfort was het eerste waar de supporters zich in een regenachtige tweede helft aan konden opwarmen.

Meer ophef kwam er in minuut 70, wanneer een rondzwaaiende arm van Baah richting het gelaat van Neustädter werd bestraft met een rode kaart. Een domper voor Genk, dat niet veel later nog een tik te verwerken kreeg. Een voorzet dwarrelde voor de voeten van Ravil Tagir die van dichtbij de openingstreffer op het bord plaatste.

Het signaal voor een intens slot. Een tienkoppig Genk zocht en vond via aanvoerder Heynen nog een verlossend doelpunt dat hen zekerheid gaf over de Champions’ Play-Offs. De punten werden gedeeld, de feestnacht voor het behoud werd ingezet.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Gvg/Photo News