KV Mechelen – KVC Westerlo

Punten pakken tegen een ploeg die nog niet verloor in 2024, dat was de opdracht voor onze Kemphanen. Gastheer KVM ontpopte zich de afgelopen weken tot ploeg in vorm en knokte op de voorlaatste speeldag zelfs nog volop mee voor een felbegeerd Champions’ Play-Offs ticket. Langs Westelse zijde kon puntengewin dan weer voor de nodige ademruimte zorgen met zicht op de Relegation Play-Offs. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, J. Bos, D. Haspolat, N. Madsen, M. Frigan (46′ R. Vermant), G. Yow (78′ K. Vaesen), B. Reynolds, R. Neustädter, T. Van Den Keybus (46′ A. Sayyadmanesh), E. Bayram (86′ R. Tagir), A. Piedfort

Eerste helft 

Wie niet mee voor die extra ademruimte kon zorgen, was Nacer Chadli. De oud-international viel geblesseerd uit in de opwarming en werd last-minute nog vervangen door Thomas Van Den Keybus. Die zag vanop de groene mat hoe KVM de partij meteen in zijn greep nam. Na nog geen twee minuten meldde Mrabti zich al een eerste keer voor de kooi van Bolat, maar de Turkse goalie keerde het gevaar.

Twee minuten later was het niet de doelman, maar wel het doelhout dat Westerlo in de partij hield, nadat een voorzet van Pflücke tegen de paal dwarrelde.

Het bleek echter uitstel van executie te zijn, want niet veel later stond de 1-0 dan toch op het bord. Een voorzet van Schoofs belandde aan de tweede paal bij Mrabti die het leer binnendevieerde.

De vroege openingstreffer zorgde voor een wake-upcall bij onze Kemphanen. Luttele minuten na de 1-0 had Frigan ei zo na de gelijkmaker beet, maar zijn schot werd van dichtbij nog gekeerd door KVM-doelman Coucke.

Het wervelende openingskwartier kende een milder vervolg in de eerste helft. Met de rust in zicht probeerde Yow terug wat meer schwung in de partij te brengen, maar het was wederom KVM dat het momentum naar zich toetrok. Mrabti – opnieuw hij – verdubbelde de score. Zo gingen we met twee goals in het krijt rusten in de Manenblussersstad.

Tweede helft

In de zoektocht naar een treffer gooide coach De Mil met de rust Vermant en Sayyadmanesh in de strijd. Met hen openden de Kemphanen de tweede helft alvast enthousiast, wat iets voor het uur uitmondde in een eerste grote kans. Yow kwam na ongelukkig uitverdedigen van de thuisdefensie in scoringspositie, maar de Amerikaan vergat de kans dankbaar in ontvangst te nemen.

Westerlo zocht verder naar de eretreffer, maar wat onze Kemphanen niet leek te lukken, lukte wel voor Patrick Pflücke. Met nog 20 minuten op de klok, doorprikte hij de laatste Westelse hoop in deze partij met de 3-0.

Een moedig KVCW bleef echter aandringen en kreeg in het absolute slot dan toch nog zijn verdiende eerredder. Met een pegel vanop meer dan 20 meter zorgde Jordan Bos nog voor een (fraai) doekje voor het bloeden, maar de drie punten, die bleven wel finaal in de Dijlestad.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Thomas Sisk en Peter De Voecht/Photo News