STVV – KVC Westerlo

Een match tegen een eeuweling, dat was de affiche voor onze Kemphanen op speeldag 27 van de reguliere competitie. Tegenstander van dienst STVV vierde tijdens deze carnavalverplaatsing zijn 100ste verjaardag. Aan onze Kemphanen dus om sfeerspons van dienst te zijn tijdens het grote vieringsfeest van de Haspengouwse club. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, J. Bos, N. Madsen, M. Frigan (62′ K. Vaesen), S. Sydorchuk (46′ D. Haspolat), G. Yow, B. Reynolds, R. Neustädter (77′ R. Tagir), E. Bayram, A. Piedfort (77′ T. Van den Keybus), A. Sayyadmanesh (62′ N. Chadli)

Eerste helft 

Stayen kolkte voor zijn honderdjarige bestaan, zowel op als naast de tribunes. Geruggesteund door een goed volgepakt stadion, pakten de Kanaries gelijk het heft in handen. Vooral een bedrijvige Koita drukte zijn stempel in de openingsfase, maar vond tot tweemaal toe Bolat op zijn pad.

Nadien ging de vonk wat liggen op het veld, maar kregen we wel ernaast vuur te zien. Een spandoek van STVV vatte vuur achter het doel van Suzuki, de plaatselijke brandweer snelde meteen ter plaatse om het gevaar in de kiem te smoren.

Nog meer gevaar in de buurt van het Truiense doel kwam er wat later na een kopbal van Sydorchuk, maar de Oekraïens international zag zijn poging tegen de kruising belanden.

Het signaal voor de thuisploeg om opnieuw de partij in handen te nemen. Na een vloeiende aanval over meerdere stationnetjes, kreeg Ito aan de rand van de zestien ruimte om uit te halen. Met een listige lob verschalkte de Japanner een weifelende Bolat, waardoor de Kanaries de rust van hun eeuwelingenfeest konden inzetten met een 1-0 voorsprong.

Tweede helft

Dogucan Haspolat sloot mee aan op de gastenlijst van de tweede helft van de Truiense feestmatch. Daarvan kwam het tweede bedrijf moeizamer op gang dan de eerste speelhelft. De Kanaries controleerden, de Kemphanen zochten naar een opening, maar voor echt doelgevaar zorgen, slaagde geen van beide in.

Vers bloed moest een nieuw elan aan de partij geven, maar het was echter één van de basispionnen die nog voor het grootste gevaar zorgde langs Westelse zijde. Jordan Bos stoomde op z’n karakteristieke wijze door op de linkerflank en kwam oog-in-oog met STVV-doelman Suzuki te staan, maar kon z’n lange run niet bezegelen met een treffer.

Aan de overzijde miste in het slot dan weer Fujita nog de kans om de doelpuntenteller extra te laten oplopen in deze partij. Na een splijtende pass van Steuckers, mikte de Japanner de grootste Truiense kans van de tweede helft tegen de paal.

Zo bleef het scorebord onveranderd en kon STVV z’n feestavond met drie punten inzetten. Voor onze Kemphanen blijft het nog zoeken naar de eerste uitoverwinning van het nieuwe jaar.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Dha/Photo News