STVV – KVC Westerlo

Het vooraf geschreven scenario voor de wedstrijd tegen Standard was ideaal. ’t Kuipje was voor de derde keer dit seizoen volledig uitverkocht voor deze zes-punten wedstrijd. Wie anders was het de koelbloedige Nicolas Madsen die vanaf de elfmeter wist raak te treffen en de raket, die Griffin Yow vuurde, richting Luikse doel, was fenomenaal.

KVC Westerlo

Een euforisch weekend – met 2 verdiende vrije dagen – kende een domper in de loop van de voorbije week. Romeo Vermant blesseerde zich namelijk op de dinsdagtraining en zal bijgevolg enkele weken out zijn. Met nog 2 andere spitsen in de lappenmand, wordt de spoeling voorin wel erg dun met nog 4 finales (STVV, Charleroi, Mechelen en Genk) te gaan.

Historisch gezien is STVV een ploeg die ons goed ligt en is de Haspengouwse club trouwens de eersteklasser waar wij al het vaakst tegen gespeeld hebben (50). Enkel tegen Lokeren (54) konden we meer duels noteren. Vorig seizoen noteerden we daar nog een 0-1 overwinning, na een omgezet strafschopdoelpunt van Maxim De Cuyper, na een fout op Bryan Reynolds. 

Wist-je-dat?

 • Meeste speelminuten: Bryan Reynolds (1998 min)
 • Meeste basisplaatsen: Bryan Reynolds (23x)
 • Vaakst vervangen: Griffin Yow (11x)
 • Vaakst ingevallen: Do Haspolat (11x)
 • Topschutter: Nicolas Madsen (12)
 • Assistkoning: 7 spelers met 2 stuks: Yow, Vermant, Van Den Keybus, Rommens, Bayram, Chadli en Reynolds
 • 52,5% van onze doelpunten worden gescoord tussen minuut 60 en 95.
 • Away: 2x gewonnen, 7x draw en 4x verloren
 • Away: 20 doelpunten gescoord en 23 tegendoelpunten

Sint-Truiden

In Daio Wasabi Stayen Stadion zal het zaterdag feest zijn. De Truienaars vieren hun  honderdjarig bestaan en uiteraard staan er festiviteiten op het programma. Matte Smets – in de wintermercato in de belangstelling van AA Gent – liet alvast noteren dat zij dit feest willen inzetten met een overwinning tegen Westerlo.

Het seizoen van de Limburgers mag al geslaagd genoemd worden. Onder leiding van de Duitse coach Fink mogen zij toch één van de revelaties genoemd worden. Een van de kenmerken is dat zij bijna het ganse seizoen met dezelfde 10 basis-spelers op de mat kwamen: de Belgen Smets, Delorge-Knieper, Van Helden, Godeau en Steuckers, Japanners Suzuki en Ito, de Fransman Bocat en de Mauritaniër Koita. Hashioka werd in de winterstop verkast naar Premier League-club Luton Town. Enkel in de positie van diepste spits werd er al eens gewisseld tussen Kaya en Zahiroleslam en werd er in januari gezocht naar een alternatief, dat men vond in Adriano Bertaccini, die elf keer wist te scoren voor Challenger Pro League club FC Luik. Ook zij maken veel doelpunten in het laatste kwartier van de wedstrijd (37,5%)

Brent Staessens

 • Aangesloten bij VK Tielrode
 • 27 jaar
 • Scheidsrechter sinds 2016
 • Debuut Eerste Klasse: 14/12/2021
 • Westerlo dit seizoen: 2x – thuis tegen Mechelen 2-3 en op Kortrijk 1-2
 • Winstpercentage met hem: 70%

Tekst en statistieken: Peter Boons