KVC Westerlo mikt op de finals in Proximus ePro League

Voor de fans van gaming én voetbal hield Cupido op 14 februari geen pijl en boog vast, maar wel een PS5-console. Op Valentijnsdag trapte namelijk de zesde editie van de Proximus ePro League zich op gang, met meteen een kraker van formaat tegen onder meer RSC Anderlecht voor Jordi Vanryckeghem. De nieuwbakken Kemphaan miste zijn debuut alvast niet en heeft na twee wedstrijddagen uitzicht op een plek in de felbegeerde finals. 

Amper 18 jaar jong, maar nu al brandend van ambitie. Met Jordi Vanryckeghem haalde KVC Westerlo een nieuwe e-sporter naar ’t Kuipje, die ondanks zijn jonge leeftijd wel al aardig wat ervaring heeft opgedaan in de e-sportwereld.

“Al van m’n 6 jaar speel ik FIFA. Mede dankzij m’n vader, van wie ik de liefde voor voetbal en gaming erfde. Toen ik later op m’n 14de m’n eerste FIFA-tornooi won, begon ik het gamen steeds meer serieus te nemen. Dat resulteerde uiteindelijk twee jaar later in mijn debuut in de Proximus ePro League, waar ik de afgelopen twee seizoenen de kleuren verdedigde van SV Zulte Waregem.”

Met die twee jaar aan ervaring op het hoogste niveau in zijn rugzak, maakt Jordi nu de overstap naar de Kempen. Dat doet hij een beetje in het kielzog van onder meer Rik De Mil en Romeo Vermant, want ook Jordi heeft zijn roots in Brugge.

Met combinatievoetbal richting finals
Naast wat Brugse invloedssferen, vertoont ook Jordi’s geliefkoosde speelstijl sterke gelijkenissen met die van onze Kemphanen. “Ik ga vooral voor combinatievoetbal, de bal mooi laten rondgaan op zoek naar open schietkansen om dat doelpunt te kunnen maken. In de huidige FIFA-versie is het gebruik van hoge voorzetten sterk opgekomen, maar ik blijf toch vooral trouw aan mijn passing game-DNA met mooi en attractief voetbal.”

Om die voetbaltactiek verder te verfijnen, heeft ook Jordi er al een lange voorbereidingsfase opzitten, met trainingen die variëren tussen de 1 à 4 uur per dag.

Focus op mentale uithouding
“Die langere trainingssessies zijn ook echt nodig. De wedstrijden zelf zijn met twee helften van 9 minuten relatief kort, maar de opeenstapeling van gespeelde wedstrijden op één dag, zorgt er ook voor dat je gedurende lange tijd je focus moet kunnen behouden. Het is een vorm van mentaal uithoudingsvermogen dat je in combinatie met de verschillende gamingskills dagelijks moet onderhouden en blijven trainen om mee te kunnen draaien aan de top.”

Dat laatste is dan ook de doelstelling voor Vanryckeghem in zijn eerste seizoen als Kemphaan. “Met Westerlo de finals halen vormt onze ambitie. Ik wil de club mee op de kaart zetten in de e-sportswereld. En eenmaal in de finals kan alles. Vanaf daar ligt alles open.”

Daarin kan Jordi hopelijk vaak z’n pinguïn-waddle celebration bovenhalen, z’n vaste signature move bij het scoren van een goal. Wij duimen alvast mee met Jordi en wensen hem veel succes in het verdere verloop van z’n eerste seizoen als Kemphaan in de Proximus ePro League.