KVC Westerlo – Standard

KVC Westerlo en Standard de Liège ontmoetten elkaar in wat dan heet ‘een zespuntenmatch’. Winst betekende een belangrijke kloof slaan met de onderste regionen van het klassement, bij verlies was het voor beide teams toch weer even achterom kijken in de ranking. Een kolkend Kuipje schaarde zich dan ook massaal achter zijn Kemphanen. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, J. Bos, N. Madsen (91′ T. Van den Keybus, S. Sydorchuk (85′ D. Haspolat), R. Vermant (91′ M. Frigan), G. Yow (85′ R. Tagir), B. Reynolds, R. Neustädter, E. Bayram, A. Piedfort, A. Sayyadmanesh (77′ N. Chadli)

Eerste helft 

Voor aanvang van de partij voerden de twee doelman Bolat en Bodart het hoogste woord als aanvoerder bij de toss. Die laatste had nog maar amper de hand geschud van zijn Westelse collega, of de Luikse doelman moest al bij de pinken zijn op een kopbal van Sayyadmanesh. Gelukkig voor Bodart verdween het leer nipt naast zijn doel.

In een swingend openingskwartier ging de wedstrijd goed op en neer, maar nadien kregen we toch een meer statische partij te zien. Tot op het halfuur een strafschop voor Westerlo de partij terug opschrikte. Coole kikker Madsen plaatste zich achter de bal en klaarde de klus vanop de stip al voor de achtste keer dit seizoen.

Standard ging op zoek naar de gelijkmaker en kwam dreigender opzetten. Op slag van rust resulteerde hun drang naar voren uiteindelijk ook in een gelijkmaker. Laifis klom keizerlijk hoog boven het pal uit en knikte de 1-1 op het bord.

Tweede helft

Ondanks die opdoffer voor rust, waren onze Kemphanen allerminst van slag bij het begin van de tweede helft. Met een paar wervelende aanvalsgolven trok Westel opnieuw naar voren, maar zowel Vermant als Sayyadmanesh konden de score niet verder doen oplopen.

Wie dat wel deed, was Griffin Yow. De vinnige Amerikaan vuurde net voorbij het uur een kruisraket af richting het Luikse doel en bracht daarmee onze Kemphanen op een verdiende voorsprong.

Met een reeks wissels probeerde Standard de bakens nog te verzetten. Onder meer Balikwisha hoopte zichzelf zo nog het label van supersub te kunnen opkleven, maar hij zag de gevaarlijkste doelpoging die Standard in het slot bijeen wist te boksen gekeerd worden door Bolat. 

De drie punten kwam niet meer in het gedrang en het laatste fluitsignaal van ref Vergoote ging dan ook gepaard met de nodige vreugdezangen. Zo kon ’t Kuipje zich opmaken voor een lange feestnacht om het weekend in te zetten.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Gvg & Vincent Kalut/Photo News