KVC Westerlo – Standard

Een verdiend punt meenemen bij de competitieleider, het is niet iedereen weggegeven. Achteraf werd door de aanwezige journalisten op de persconferentie de nadruk gelegd op de VAR-tussenkomst in die 96ste minuut, maar ook dat Westerlo op de derde plaats staat om na de reguliere speeltijd nog een doelpunt mee te pikken.

KVC Westerlo

Topschutter Nicolas Madsen nam voor de buitenwereld misschien verrassend plaats op de bank, maar hij was onzeker tot het laatste moment. Daarom besliste coach De Mil om te starten met Sayyadmanesh op de flank en Thomas Van Den Keybus uit te spelen in de rol van Madsen.

Voor de rest blijft onze coach vasthouden aan dezelfde basiself, wel rekening houdende dat de invallers superbelangrijk zijn om de wedstrijd te doen kantelen, wat ook in Union gebeurde. De fout in de grote rechthoek werd gemaakt op Matija Frigan en ijskonijn Madsen prikte zijn 11 competitiedoelpunt tegen de netten.
Benjamin, onze materiaalman, wordt wel een beetje zenuwachtig, want hij heeft met Nico een weddenschap afgesloten wanneer hij aan 15 doelpunten geraakt. De inzet laten we nog even in het ongewisse.

Sinan, Sergii en Edi moeten nog steeds oppassen voor een volgende gele karton, anders zouden ze automatisch geschorst zijn in de volgende wedstrijd.
Als we terug in de tijd gaan, dan zien we dat we in de laatste 6 confrontaties in het Kuipje, geen enkele keer verloren: 3 overwinningen en 3 gelijke spelen. Vorig seizoen kregen we tweemaal de Luikenaars over de vloer, en werd er tweemaal gewonnen: op speeldag 4 met 4-2, doelpunten van Vetokele, Nene, Foster en een eigen doelpunt van Laursen en in play off 2 zorgden De Cuyper en tweemaal Nene voor een 3-0 overwinning.

Standard Luik

Op 4 januari werd Ivan Leko voorgesteld als de nieuwe coach van de Rouches. Sindsdien kwamen In het eigen Sclessin Kortrijk (0-1), Antwerp (0-1) en Leuven (1-0) op bezoek, en op Cercle Brugge (1-1) en op RWDM (2-2) werden er draws gerealiseerd.

De Australiër O’Neill en de Japanner Kawabe verschenen vorige week voor de eerste keer terug in de basis na hun uitstapje naar de Asian Cup, waarbij ze beide vroegtijdig werden uitgeschakeld met hun respectievelijke land. 0’Neill kroonde zich al onmiddellijk tot matchwinnaar met zijn werelddoelpunt.

Wilfried Kanga (7) en Hayao Kawabe (6) zijn de twee spelers die dit seizoen al het meest hebben gescoord, waarbij enkel ook nog Kamal Sowah (2) meer dan één doelpunt op zijn CV van dit seizoen heeft staan.

Wist-je-dat?

  • Standard met 23 gemaakte doelpunten bijna de slechtste van de klas is en dat enkel Kortrijk minder heeft gescoord in de competitie
  • Zij de laatste 4 uitwedstrijden ongeslagen zijn
  • Ex-kemphaan Gilles Dewaele de speler is die dit seizoen al het vaakst is ingevallen bij hen, liefst 15x betrad hij het veld als invaller
  • Coach Leko in het verleden al eens een keertje op bezoek was in het Kuipje? In februari 2017 verloor hij toen met STVV met 1-0

Jasper Vergoote

  • Dit wordt zijn 150ste wedstrijd in het betaalde voetbal, waarvan 134 in eigen land en 15 internationale wedstrijden.
  • Zowel voor Westerlo als Standard kwam hij al 11x in actie, waaronder een onderling duel in augustus 2022 in het Kuipje, 4-2 overwinning voor de Kemphanen

Tekst en statistieken: Peter Boons