Union – KVC Westerlo

USG tegen KVCW, een affiche tussen twee ploegen met het etiket van warme volksclub, zorgde vanavond toch vooral voor een hevige strijd om de drie punten. In een goedgevuld en regenachtig Dudenpark zorgden zowel de thuis- als uitfans alvast voor een aangename sfeer ter begeleiding van de eerste basisstek van Sayyadmanesh bij onze Kemphanen. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, J. Bos, S. Sydorchuk (69′ N. Madsen), R. Vermant (96′ R. Tagir), G. Yow (83′ M. Frigan), B. Reynolds, R. Neustädter, T. Van Den Keybus (69′ D. Haspolat), E. Bayram, A. Piedfort, A. Sayyadmanesh (69′ N. Chadli)

Eerste helft 

De gezangen die van de tribune rolden, inspireerden niet alleen de nieuwbakken Iraanse Kemphaan, het liet ook de 21 andere actoren met volle overgave aan de partij starten. Al na 7 minuten profiteerde Van Den Keybus optimaal van mistasten achterin bij de thuisdefensie en nagelde hij de 0-1 tegen de touwen.

Westerlo wervelde verder, met onder meer een bedrijvige Sayyadmanesh, maar moest toch ook blijven opletten voor de scherpe tegenaanvallen van de thuisploeg. Op het kwartier sneed een één-twee tussen Rasmussen en Loïc Lapoussin toch middendoor de defensie van onze Kemphanen. De flankaanvaller met de allitererende naam maakte er dan ook prompt 1-1 van.

Het tempo bleef hoog, maar ons blad met echt grote doelkansen werd minder snel aangevuld dan in het openingskwartier. Voor wie op slag van rust wel nog de rode markeerstift moest bovengehaald worden, was snelheidsduivel Amoura. Hij borstelde de bal feilloos op, maar gelukkig voor onze Kemphanen niet in de bovenhoek. Zo doken we na een aangename eerste helft de rust in met een billijk gelijkspel.

Tweede helft

Ook het doelhout aan de overkant leek alvast bezworen te zijn door Bolat bij de eerste grote doelkans na rust. Een listige voorzet van Amoura werd nipt gemist door Nilsson en dwarrelde zo voorbij alles en iedereen tegen de paal.

Maar wanneer diezelfde Nilsson niet veel later in de rol van aangever kroop, was zowel Bolat als het doelhout kansloos tegen de vinnige voeten van Lapoussin, die de assist van Nilsson in dank aannam.

Met de nodige wissels langs beide zijden probeerde zowel Blessin als De Mil de partij in hun voordeel te trekken. Eén van die wissels, bleek uiteindelijk ook matchbepalend te zijn. Diep in blessuretijd probeerde Frigan nog de zestien in te duiken, maar daarbij werd de Kroatische spits opgehouden door Mac Allister. Scheidsrechter Van Damme liet eerst betijen, maar werd door de VAR toch naar het scherm geroepen. Na een grondige inspectieronde van de beelden, wees die uiteindelijk naar de stip.

Daar haalde Madsen zijn specialiteit nog eens boven door de elfmeter koelbloedig om te zetten. De puntendeling was zo goed als op zak, maar werd pas definitief over de streep getrokken door Neustädter, die in het absolute slot nog net Nilsson kon verhinderen om de 3-2 te scoren. Een intense strijd eindigde zo in een gelijkspel tegen de competitieleider.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Peter De Voecht/Photo News