Bos keert terug van Asia Cup

Blij met zijn terugkomst, maar wat hadden we het hem toch ook gegund. Jordan Bos is terug van de Asia Cup, waar hij met Australië in de kwartfinale nipt de duimen moest leggen tegen medefavoriet Zuid-Korea. Zo kwam er een vervroegd einde aan het voetbalsprookje van Bos op zijn eerste grote internationale tornooi, waarin hij zelf ook eenmaal tot scoren toe kwam. 

Als één van de favorieten op eindwinst begon Bos samen met de andere Socceroos aan de Asia Cup. Australië, dat het Aziatische kampioenschap in 2015 nog op zijn naam wist te zetten, kende in de groepsfase dan ook niet al te veel moeite met tegenstanders Oezbekistan, Syrië en India. In die laatste partij trok Bos als doelpuntenmaker zelfs mee de drie punten over de streep, in een groepsfase die hij met z’n Australische ploeggenoten voorts met 7 op 9 wist af te sluiten als pouleleider. 

Ook de 1/16de finales verliepen van een leien dakje tegen Indonesië. Met een kurkdroge 4-0 en een extra 87 minuten op de teller, trokken Bos en co dan ook met vertrouwen toe richting de kwartfinale tegen medefavoriet Zuid-Korea. 

Daarin zaten de Socceroos tot diep in de extra tijd op rozen. Pas in minuut 96 brak de veer bij Bos en co en incasseerden ze de 1-1 gelijkmaker, om nadien tijdens de verlengingen definitief het hoofd te moeten buigen. 

Na een knap parcours en 272 minuten in de benen, keert Jordan zo terug naar de Kempen om de laatste rechte lijn van de reguliere competitie in te gaan. Wij heten Jordan alvast van harte terug welkom en zijn trots op de prestaties van onze Kempische Kangoeroe.