KVC Westerlo – OH Leuven

De goede lijn doortrekken, dat was waar iedereen in’t Kuipje op voorhand voor tekende. Dezelfde elf namen werden door coach De Mil dan ook de wei ingestuurd om eenzelfde resultaat te bekomen. Op de Westelse bank viel wel één nieuwkomer te bespeuren: kersvers aankoop Allahyar Sayyadmanesh had in z’n eerste week bij KVCW ook gelijk z’n eerste selectie op zak. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, N. Madsen (46′ M. Fixelles), S. Sydorchuk (65′ N. Chadli), R. Vermant (73′ M. Frigan), G. Yow (65′ R. Tagir), B. Reynolds (46′ A. Sayyadmanesh), T. Rommens, R. Neustädter, T. Van Den Keybus (86′ N. Chadli), E. Bayram, A. Piedfort

Eerste helft 

Net zoals dinsdag viel er ook nu een snel doelpunt op te tekenen. Jammer genoeg viel dat doelpunt voor iedereen met een geel-blauw hart wel aan de verkeerde kant. Een hoekschop van Maziz werd door Banzuzi tegen de touwen gekopt. Een vroege achterstand stond op het bord.

Met een kopbal van Rommens werd die vroege openingsgoal amper twee minuten later bijna uitgewist, maar een puike parade van Leysen verhinderde dat de bordjes weer in evenwicht werden gehangen.

In plaats van een gelijke stand, kregen we zelfs een verdubbeling van de score. Een knappe actie van Schrijvers werd door Miguel aan de tweede paal knap overhoeks afgerond.

Het tegenoffensief van Westerlo liet echter niet lang op zich wachten. Onze Kemphanen eisten het balbezit op en dwongen een hele resem hoekschoppen af. Het doelgevaar omzetten in een aansluitingstreffer, lukte echter niet – onder meer dankzij een sterk keepende OHL-doelman Leysen. Zo doken onze Kemphanen met een achterstand de rust in.

Tweede helft

Nieuwe helft, nieuwe namen. Mathias Fixelles en nieuwkomer Allahyar Sayyadmanesh kwamen in de ploeg. Die laatste toonde meteen z’n kunnen door zich een weg door de Leuvense defensie te banen en staalhard uit te halen. Z’n knal zoefde echter over de lat.

Wiens schot wel tegen de netten belandde, was dat van Mathieu Maertens. De Leuvense invaller profiteerde optimaal van ongelukkig terugspelen van Rommens en nagelde de 0-3 op het bord.

Het sein voor Sayyadmanesh om nog een keer door te zetten. Na een slalom kwam hij één-op-één met OHL-doelman Leysen, maar andermaal won die laatste het pleit.

Een knappe reeks van KVCW kwam zo aan een abrupt einde. De Leuvenaren pakken de drie punten mee na een absolute blitzstart waarvan onze Kemphanen niet meer wisten recht te krabbelen. Ogen op het volgende doel, met een duel tussen geel-blauw en geel-blauw op verplaatsing bij Union.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Tsi/Photo News