KVC Westerlo – OH Leuven

Dinsdag kreeg ik persoonlijk de vraag van hoelang het geleden was dat we na een halfuur spelen met 4-0 voorstonden? Is dit zelfs ooit al gebeurd op de Belgische velden was mijn antwoord? In ieder geval: wat een prestatie! De spelers van Cercle Brugge gingen zelfs na het derde doelpunt even samen staan om te bezinnen. Daarop volgde die geweldige steel en dito doelpunt van Romeo Vermant. Een droge 4-0 dus en daarna werd de wedstrijd, mede door externe factoren, de dieperik in gefloten.

KVC Westerlo

Een terechte rode kaart noteerden we voor Tuur Rommens, die goed in de wedstrijd zat met zijn 2 assists, al was het niet zijn bedoeling om zijn tegenstrever te kwetsen en was het enkel een duel waarin hij net te laat kwam. Dat kunnen we niet zeggen van de gele kaart die Nazinho, de linksback van Cercle, kreeg van scheidsrechter Put. Hoe Bryan Reynolds de wedstrijd heeft uitgespeeld, is voor iedereen een groot vraagteken en duidt nog maar eens aan wat een incasseringsvermogen Bryan wel heeft. Door die open vleeswonde kan hij al 2 dagen geen schoen rond zijn voet verdragen en loopt hij heel de tijd met zijn sleffers rond.

Roman Neustädter bleef tijdens de rust in de kleedkamer, hij voelde zich een beetje ziek en had last van duizeligheid. Mathias Fixelles kwam hem vervangen en zo werd Arthur Piedfort een rij naar achter geschoven. De sterke Griffin Yow werd uitbundig geplaagd door zijn ploegmakkers na de wedstrijd. “Hey Grif, easy when you make 2 intikkers”. Hilarie alom natuurlijk, en Griffin die weer een Nederlands woord meer kent. In de kleedkamer mocht Lukas Van Eenoo voor de laatste keer “wij zijn van de Kempen” inzetten en werd de focus al onmiddellijk gelegd op de volgende wedstrijd.

Opnieuw was de coach van onze tegenstrever vol lof over ons elftal. Muslic stak de schuld in eigen boezem, omdat zijn gameplan niet klopte, maar benadrukte wel de sterkte van de Kemphanen. Bij die Kemphanen staan voor de komende partij drie spelers op scherp met Bolat, Sydorchuk en Jordanov. Zij riskeren een speeldag schorsing bij een nieuw geel karton.

OH Leuven

De Leuvenaars behaalden verleden woensdag een mooi resultaat tegen KRC Genk. Winst in de slotseconden nadat zij een 0-1 achterstand nog konden rechtzetten in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Op de slotdag van de wintermercato konden zij nog 2 aanwinsten toevoegen aan de squadlist.  De Argentijn Franco Russo kwam de verdediging versterken, nadat hij al Spaanse clubs zoals Ponferradina en Mallorca en de Bulgaarse club Ludogorets op zijn CV had staan.  Ook Takahiro Akimoto is een nieuw gezicht sinds het nieuwe jaar, hij wordt voor 6 maanden gehuurd van Urawa Red Diamonds, de club waar de voor ons bekende Yusuke Matsuo opnieuw naar toe is.

De Japanner zou misschien wel in het elftal kunnen gedropt worden, nadat de Ijslander Thorsteinsson tegen Genk zijn vijfde gele kaart kreeg en zodoende één wedstrijd aan de kant moet blijven. Kapitein Siebe Schrijvers liet in de pers optekenen dat zij nu een vertrouwensboost hebben gekregen na de recente 8/12 (winst tegen Eupen en Genk, een draw tegen Anderlecht en Kortrijk), dat ze met geloof hebben gespeeld en dat ze wisten dat Genk te pakken was. 

Voor hen komt er ook een belangrijk vierluik aan waar de opdracht simpel is: punten pakken tegen Westerlo, Standard en RWDM (alle 3 uit) en een thuiswedstrijd tegen Charleroi.  De Spanjaard Oscar Garcia is sinds begin november de coach van OHL, zijn CV oogt ook wel indrukwekkend met clubs als Barcelona U19, Brighton, Watford, Salzburg, Saint-Etienne, Olympiakos, Celta de Vigo en Stade Reims. Met Leuven haalt hij momenteel een score van 1 punt per wedstrijd, na 12 gespeelde duels.

Jan Boterberg

  • Speeldag 2 was hij al te gast in het Kuipje (Club Brugge 0-1)
  • Dit wordt zijn 12e wedstrijd dit seizoen in de JPL
  • Op 7 jaar tijd 120 wedstrijden gefloten in de hoogste klasse
  • 5 wedstrijden voor de Kemphanen op zijn CV: 2x gelijk en 3x verloren

Tekst en statistieken: Peter Boons