KVC Westerlo – Cercle Brugge

Een midweekspeeldag vormde de eerste thuismatch voor onze Kemphanen van het nieuwe jaar. Daarin vormden ze de gastheer voor Cercle Brugge. Het team van Miron Muslic pakte voor de jaarwisseling heel wat punten met z’n eigenwijze speelstijl en was met twee gelijke spelen ook in 2024 nog ongeslagen. Aan onze Kemphanen om de code van de West-Vlamingen te kraken.  

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, N. Madsen (74′ D. Haspolat), S. Sydorchuk, R. Vermant (61′ M. Frigan), G. Yow (74′ E. Jordanov), B. Reynolds, T. Rommens, R. Neustädter (46′ M. Fixelles), T. Van Den Keybus (86′ N. Chadli), E. Bayram, A. Piedfort

Eerste helft 

Kempengrond, spektakelgrond. De eerste afspraak van’t nieuwe jaar met ’t Kuipje bleek eentje om in te kaderen. Een bedrijvige Griffin Yow opende na zeven minuten al het doelpuntenfestijn, door slim positie te kiezen bij een voorzet van een goed opgerukte Rommens. 

Niet veel later verdubbelde diezelfde Yow de score, door eerst twee man vlot in de wind te zetten en dan het snelst te reageren op een afgekraakte voorzet van Reynolds. 

Tijd om eens een andere naam op dat scorebord te plaatsen, moet Madsen hebben gedacht. Na een knap collectief uitgespeelde aanval plaatste onze Kempische topschutter de 3-0 feilloos tegen de touwen.

Geen drie zonder vier, moet Vermant dan weer hebben gedacht. Na z’n eerste goal in het geel en blauw op Gent, opende de jonge spits ook z’n doelpuntenrekening in’t Kuipje.

Een volksfeest ontluikte zich in de tribunes, dat slechts even de vreugdegezangen moest pauzeren door een ongelukkige owngoal van Sydorchuk. Een voetnoot van een voor het overige wervelende eerste helft van onze Westelboys.

Tweede helft

Eenzelfde knalstart kwam er in de tweede helft niet. De bezoekers kwamen agressief uit de kleedkamers, maar konden hun potige spel niet omzetten in doelkansen. Het was integendeel zelfs Van Den Keybus die voor het eerste echte doelgevaar zorgde. Een puike redding van Warleson voorkwam een grotere blamage voor de Vereniging.

Niet veel na een ongelukkige rode kaart voor Rommens, wist ook collega-goalie Bolat zichzelf nog te onderscheiden met een puike redding op een kopbal van Daland. Maar een echt tegenoffensief, dat kregen de bezoekers niet meer in elkaar gebokst. De afsluitende 4-2 diep in het eind was niet meer dan een extra kribbel op een heel mooie wedstrijdfiche die onze Kemphanen een verdiende driepunter opleverde.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Peter De Voecht/Photo News