KAA Gent – KVC Westerlo

2024 had een stevig begin in petto voor onze Kemphanen. Na een verplaatsing op Club Brugge, vormde een trip naar Gent het volgende luik op het programma. Daaraan begon KVCW wel met versterking. De kersverse aanwinst Romeo Vermant mocht bij zijn eerste selectie meteen plaatsnemen centraal in de spits. Hopelijk zorgde zijn eerste wedstrijdminuten meteen ook voor zijn eerste driepunter als Kemphaan. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, M. Fixelles (75′ D. Haspolat), N. Madsen, S. Sydorchuk, R. Vermant (60′ M. Frigan), G. Yow (90′ R. Tagir), B. Reynolds, T. Rommens (71′ R. Tagir), R. Neustädter, T. Van Den Keybus (75′ N. Chadli), E. Bayram

Eerste helft 

Een blitzstart, dat is wel het minste wat je kan zeggen van het begin van onze Kemphanen van de partij. Op een schot van Reynolds moest Gent-goalie Schmidt zich na vijf minuten al een keer strekken, twee minuten later moest de Japanner zich op een poging van Yow nog wat meer uitrekken.

Kansloos was de thuisdoelman wel in minuut 17, toen de man met rugnummer 17 knap werd vrijgespeeld. Op aangeven van Sydorchuk zorgde nieuwkomer Romeo Vermant niet enkel voor een droomstart van zichzelf bij KVC Westerlo, maar ook van een droomstart van deze partij voor onze Kemphanen.

Terwijl Gent meer en meer het balbezit naar zich toetrok, bleef de meeste dreiging wel van onze geelhemden komen. Toch volgde er net voor rust nog een koude douche. Een licht gefloten vrije trap dwarrelde op het hoofd van de boomlange Gandelman, die genadeloos de gelijkmaker op het bord kopte.

Tweede helft

En zo startte de tweede helft dus een beetje terug bij af voor geel-blauw. Eenzelfde blitzstart als voor de pauze kwam er ook niet. De tweede helft bleek er meer één van de controle dan van de kansen te zijn. Gent bleef naarstig voortbreien, maar hun aanvalspogingen bleken te wollig om de defensie van KVCW te verontrusten.

Bij een zeldzame snelle prik stond Bolat pal op een schot van De Sart, aan de overzijde toonde opnieuw Vermant zich gretig in de spits. Maar een doelpunt, dat leek niet meer in de lucht te hangen in de KAA Gent Arena.

Tot vijf minuten voor tijd Yow foutief gehaakt werd in de zestien en scheidsrechter Bourdeaud’hui gedecideerd naar de stip wees. De elfmeter bleek een koud kunstje te zijn voor Madsen, die met z’n zesde omgezette strafschop op rij de drie punten leek binnen te halen voor onze Kemphanen.

Leek, want net zoals in de eerste helft, was Gondelman opnieuw de boeman van dienst. Na geharrewar in de zestien belandde de bal met een (on)gelukje bij de Gent-verdediger, die het leer genadeloos in doel tikte. De drie punten werden er zo (slechts) één. Een goede wedstrijd kreeg zo een bitter einde voor onze Kemphanen.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Ses/Photo News