Club Brugge – KVC Westerlo

Met Club Brugge – KVC Westerlo keerde coach Rik De Mil even terug naar zijn oude nest. Het wederzijds respect voor aanvang van de partij was dan ook groot, maar de wil om punten uit de brand te kunnen slepen was dat uiteraard ook. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, N. Madsen, S. Sydorchuk, G. Yow (71′ M. Fixelles), E. Daci (71′ N. Chadli), B. Reynolds, T. Rommens (71′ R. Tagir), R. Neustädter, T. Van Den Keybus, E. Bayram, A. Piedfort

Eerste helft 

Mogelijks was het nog met de knappe stunt van vorig jaar op Jan Breydel in het achterhoofd, maar onze Kemphanen eisten in de beginfase alvast het balbezit op tegen Club Brugge. Toch was het de thuisploeg die voor het eerste echte grote gevaar zorgden. Een kopbal van Thiago tegen de paal vormde de eerste doelpoging tegen het kader, een minuut later zorgde zijn ploegmaat De Cuyper voor de eerste bal binnen het kader. Zijn schot werd echter makkelijk gestopt door Bolat.

Het sein voor onze Kemphanen om opnieuw wat extra weerwerk te bieden. Een flukse Amerikaanse combinatie over rechts tussen Reynolds en Yow sneed door de Brugse defensie, maar een attente De Cuyper tikte het leer in allerijl nog weg voor de doelmond.

Terwijl de trouwe Westelfan een spontane flashback kreeg naar hoe diezelfde De Cuyper vorig seizoen op gelijkaardige wijze nog in het geel en blauw een schot van de lijn keerde tegen blauw-zwart, was het Igor Thiago die die mooie herinnering abrupt doorprikte door iets voor rust de openingstreffer binnen te glijden. De 1-0 ruststand was daarmee gelijk een feit in een voor het overige vrij gelijkopgaande eerste helft.

Tweede helft

Na de koffie eiste Club toch uitdrukkelijker het balbezit op. De Bruggelingen zochten naar een tweede treffer en werden daarbij ietwat geholpen door een ongelukkig rondfladderende arm van Daci waar een kopbal van Vetlesen tegenaan dwarrelde. Thiago plaatste zich vol zelfvertrouwen achter de bal, maar had vooral het geluk – een een vreemde curve op de bal – aan z’n zijde bij het omzetten van die elfmeter.

In het slot van de partij moest de kelk nog helemaal tot op de bodem geledigd worden voor onze Kemphanen. Een lob van Vanaken wist Westel-goalie Bolat te verschalken, de teen van Nusa maakte de administratieve 3-0 eindstand helemaal een feit.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Nico Vereecken/Photo News