KVC Westerlo – RWDM

In de laatste thuismatch voor de winterstop ontvingen onze Kemphanen RWDM. De bezoekers prijkten in het klassement net boven geel-blauw, maar mits een nieuwe driepunter, deden onze Kemphanen haasje-over met de Brusselaars. Geen tijd noch plaats dus voor kerstcadeautjes op tweede kerstdag. Een goed gevoeld Kuipje duimde alvast voor een verderzetting van de sterke prestatie van KVCW op Antwerp. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, J. Bos, N. Madsen, K. Vaesen, S. Sydorchuk, G. Yow, B. Reynolds (90′ E. Jordanov), R. Tagir (46′ E. Bayram), R. Neustädter, T. Van Den Keybus (85′ L. Stassin), A. Piedfort (92′ L. Van Eenoo)

Eerste helft 

En allemaal samen er vol voor gaan in de laatste match van 2023. De ganse Westel Circle werd voor deze jaarsafsluiter opgetrommeld om onze Kemphanen extra te ruggesteunen. Dat resulteerde al gauw in druk naar voren van KVCW, met Van Den Keybus als auteur van het eerste schot van de partij na 7 minuten spelen.

Net voor het kwartier, vuurde ook zijn collega-flankaanvaller op rechts zijn eerste schot op doel af. En met succes. Yow profiteerde goed van knullig uitverdedigen van de RWDM-defensie en nagelde de 1-0 tegen de touwen.

Het Amerikaanse woelwater bleef gedurende de ganse eerste helft een gesel voor de bezoekende verdediging. Zowel als aangever als ook als scherpschutter van dienst lag hij mee aan de basis van nog enkele kansen van onze Kemphanen, maar de voorsprong verder uitdiepen lukte de manschappen van De Mil niet.

Net voor rust kwam toch ook RWDM nog even opzetten. Een bedrijvige Gueye werd afgestopt door een scherpe tackle van Tagir, niet veel later vond de Brusselse spits Bolat op zijn pad. Een listig lobje van Mercier in de extra tijd geraakte wel voorbij de Turkse goalie, maar landde ook naast het doel. Zo doken onze Kemphanen met een verdiende voorsprong de rust in.

Tweede helft

Het spelbeeld van voor de rust zet zich ook voort in de eerste minuten na de koffie. RWDM kwam gretig uit de kleedkamer en bestookte tot driemaal toe het doel van Bolat. Die laatste kwam echter nooit in de problemen.

Het sein voor Westerlo om snel terug de wedstrijd in handen te nemen. Bij de eerste de beste dreiging leek Vaesen al meteen de score te verdubbelen, maar zijn kopbalgoal werd afgekeurd voor buitenspel.

Uitstel van executie, zo bleek, want tien minuten later was de verdubbeling wel een feit. Een aalvlugge Reynolds werd foutief aangetrapt in de zestien en dat was de VAR niet ontgaan. Madsen toonde andermaal zijn koelbloedigheid vanop de stip en prikte zo al zijn achtste van het seizoen tegen de touwen.

De kelk moest nadien nog volledig tot op de bodem geledigd worden bij RWDM. Eerst volgde rood voor doelman Defourny voor hands buiten de zestien, wat later tikte Théo Gécé ongelukkig het leer in z’n eigen doel.

Westerlo tikte de partij zo makkelijk uit. Het laatste fluitsignaal van 2023 werd dan ook begeleid door luide gezangen vanuit de tribunes. Terwijl’t Kuipje zich opmaakte voor een nieuwe feestnacht, klommen onze Kemphanen weer een plekje in het klassement.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Gvg/Photo News