Een trip naar de Bosuil, dat stond op het pré-kerstmenu voor onze Kemphanen. Dat de verplaatsing naar Antwerpen geen makkelijke hap zou worden, bleek alvast uit de statistieken. The Great Old verloor dit seizoen nog geen enkele keer in eigen huis en boekte maar liefst zes clean sheets. Aan Westerlo om de Antwerpse muur proberen te slopen.

Opstelling KVC Westerlo:S. Bolat, J. Bos, N. Madsen (67′ L. Stassin), K. Vaesen, S. Sydorchuk, G. Yow (89′ D. Haspolat), R. Tagir (93′ T. Rommens), E. Jordanov, R. Neustädter, A. Piedfort, N. Chadli (46′ T. Van den Keybus)

Eerste helft

Net als vorige week, moest coach De Mil al een wissel doorvoeren nog voor de aftrap was gegeven. Ditmaal was het Reynolds die last minute nog verstek moest geven en vervangen werd door Jordanov.

Die laatste ondervond samen met de andere Kemphanen dat de Great Old zijn topjaar 2023 graag in glans wilde beëindigen. Het tempo van de thuisploeg lag in de aanvangsfase hoog, de druk op de man in balbezit was dat eveneens.

Toch hielden onze Kemphanen kloek stand en kregen ze zelfs steeds meer grip op de partij. Een bedrijvige Madsen en Vaesen brachten de Antwerpdefensie meermaals in de problemen, maar de bevrijdende openingstreffer scoren lukte niet.

De thuisploeg daarentegen vond de weg naar het net wel. In de blessuretijd van de eerste helft maakte Muja ruimte vrij voor zichzelf en knalde hij de bal kurkdroog laag in de hoek voorbij Bolat. Een vurige eerste helft van KVCW eindigde zo met een koude douche.

Tweede helft

Ondanks de achterstand zorgde de sterke eerste helft van onze Kemphanen toch voor het nodige vertrouwen. KVCW probeerde door te gaan op het elan van de eerste helft, maar beide ploegen hielden elkaar goed in balans in een partij met veel inzet en passie.

Tijd om de boel wat door elkaar te schudden, moet coach De Mil hebben gedacht. Met de inbreng van Stassin voor Madsen gooide hij 20 minuten voor affluiten een extra spits in de ploeg. Een ingreep die duidelijk zijn effect niet mistte, want amper vier minuten na zijn invalbeurt prikte Stassin via de rebound de gelijkmaker al op het bord.

Erop en erover, was daarna het credo bij onze Kemphanen. Stassin – opnieuw hij – solliciteerde voor de titel van man van de match door na de 1-1 ook de 1-2 voor zijn rekening te nemen met een knappe plaatsbal in de verste hoek.

Een driepunter leek in de maak, maar verdedigend kampioen Antwerp pakte nog uit met een kloek slotoffensief. Kapitein Alderweireld deed zijn status van held van’t stad andermaal extra eer aan en knalde in de volley de gelijkmaker op het bord.

De thuisploeg zocht daarna nog naar een extra doelpunt, maar beet zijn tanden stuk op een moedig Westerlo, dat na een spektakelmatch op de Bosuil met een verdiend punt naar huis trekt.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Peter De Voecht/Photo News