KVC Westerlo – KAS Eupen

Op de voorlaatste speeldag voor de winterstop maakte het Kuipje zich op voor de verwelkoming van Rik De Mil als T1 van de Kemphanen. Tegenstander van dienst in die partij vormde KAS Eupen. Na de winst vorige week op Kortrijk, hijgden onze Kemphanen in het klassement in de nek van de bezoekers uit de Oostkantons. Een nieuwe driepunter als start van het tijdperk De Mil zou geel-blauw in één klap ook over de Panda’s kunnen doen springen. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, J. Bos, N. Madsen (95′ L. Van Eenoo), K. Vaesen (89′ T. Van Den Keybus), S. Sydorchuk, G. Yow (80′ E. Daci), B. Reynolds, R. Neustädter, E. Bayram, A. Piedfort (89′ D. Haspolat), N. Chadli (80′ B. Haidara)

Eerste helft 

Nog voor de partij op gang was gefloten, moest kersvers coach De Mil al een eerste keer tactisch schuiven. Frigan moest geblesseerd verstek laten gaan na een pijntje in de warming-up en werd vervangen door Vaesen. Die laatste zorgde mee voor het eerste doelgevaar van de partij. Na een gewiekste diepe bal van Chadli pikte hij de bal aan de achterlijn op, zijn lob over doelman Slonina werd aan de tweede paal maar net voor de neus van Yow in corner gekeerd.

Aan de overzijde was het wachten tot minuut 20 vooraleer ook Bolat de handen uit de mouwen moest steken op een knap schot richting tweede paal van een bedrijvige Keita.

De partij leek daarna wat in een een wak te vallen, maar met de rust in zicht kwam er toch nog een heropflakkering langs de kant van onze Kemphanen. Linksachter Bos startte aan een avondwandeling doorheen de Eupense defensie, maar kon zijn tocht in de zestien niet afronden met een goal. Datzelfde lot was ook Vaesen beschoren, die zijn poging vanuit de draai rakelings langs de paal zag vliegen.

Tweede helft

Na rust gingen onze Kemphanen door op het elan van het slot van de eerste helft. KVCW eiste het balbezit op en zocht de openingstreffer. Die vond het haast via de opnieuw opgerukte Bos, maar net zoals in de eerste helft kon hij niet succesvol afdrukken.

Succesvol afdrukken lukte Madsen wat later wel, zij het met wat meeval. Op aangeven van Chadli viseerde de Deen de tweede paal en wanneer zijn schot van richting werd gedevieerd door een Eupens been, stond de 1-0 op het bord.

Nog geen vijf minuten later was het opnieuw Madsen die de man van het scorebord aan het werk zette. Na een omarming van Keita bij Piedfort in de zestien, maakte de Deense topschutter van KVCW het kunstje vanop de penaltystip ijzig koud af.

Het Kuipje rook de drie punten. Westerlo behield goed de controle over de wedstrijd en dreigde zelf nog enkele keren gevaarlijk – onder meer opnieuw via Madsen. Toch kwam het gevaarlijkste standje voor doel nog aan de overkant, maar een sterk keepende Bolat stond andermaal pal. Een clean sheet en drie punten vormden zo dan ook de slotsom van een mooie voetbalavond (en dito feestnacht) in en rond ’t Kuipje.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Gianni Barbieux/Photo News