KV Kortrijk – KVC Westerlo

KVK tegen KVC. Naast twee letters in hun naam, deelden ze vanavond ook allebei de drang naar drie punten. Een zompig Guldensporenstadion was dan ook het decor voor een nieuwe veldslag waar de mouwen opgestroopt moesten worden voor een felbevochten overwinning. In die zoektocht naar een driepunter dropten het interim-trainersduo Eric Reenaers en Bart Goor dan ook met Roman Neustädter en Nacer Chadli enkele mannen met ervaring in de basiself. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, J. Bos, N. Madsen, M. Frigan (53′ E. Daci), S. Sydorchuk (78′ T. Van Den Keybus), G. Yow (80′ K. Vaesen), B. Reynolds, R. Neustädter, E. Bayram, A. Piedfort (80′ L. Van Eenoo), N. Chadli (61′ M. Fixelles)

Eerste helft 

Strijd boven kwaliteit was geruime tijd het motto in de eerste helft. Pas in minuut 23 kregen we dan ook een eerste keer doelgevaar te zien, wanneer KVK-winger De Neve de bal panklaar legde voor Ojo, maar een goed teruggekeerde Bos kon een Kortrijkse openingstreffer nog van de lijn keren.

Daar waar de tenen van Bos een doelpunt verhinderden, zorgde een teen van Frigan wél voor een goal. Op een verre voorzet van Bayram kroop de Kroatische spits slim voorbij z’n belager om het leer voorbij een verbouwereerde Vandenberghe te tikken.

De openingsgoal bracht even nieuw vuur in de partij. Een kopbal van Piedfort vloog enkele minuten later net naast de paal, aan de overkant knalde Kadri het leer pal tegen het doelhout. Zo doken onze Kemphanen de rust in met een deugddoende voorsprong halfweg.

Tweede helft

Langer maar zeker kregen beide ploegen in de tweede helft af te rekenen met een extra tegenstander. Het veld in het Guldensporenstadion werkte niet alleen onzorgvuldigheden in de hand in de passing, het zorgde ook voor een blessure bij doelpuntenmaker Frigan. Hij werd nog voor het uur vervangen door Daci.

Ook aan de overzijde begon KVK-coach Akpala te roteren. Met Bruno en Avenatti zorgde de interim-coach van de Veekaa voor extra aanvallende impulsen, maar toch waren het twee starters aan de partij die voor het meeste gevaar zorgden. Een bedrijvige Kadri en Davies vonden eerst nog Bolat op hun pad, maar bij een tweede poging wist Davies de bordjes wel terug op gelijke hoogte te koppen.

De Kortrijkzanen roken hun kans, maar een sterk keepende Bolat was niet van plan zich nog een keer gewonnen te geven. De Turkse goalie dreef de voorhoede van de thuisploeg steeds meer en meer tot wanhoop.

Wanneer in het slot van de partij Madsen de ingevallen Vaesen aanspeelde, wist ook de defensie van de thuisploeg even van geen hout meer pijlen te maken. De knal van Vaesen belandde in eerste instantie nog op de paal, maar een slim gevolgde Daci tikte de rebound handig in het lege doel.

Zo trokken onze Kemphanen een gouden driepunter over de streep in een match waar strijd en wilskracht de bovenhand haalden op goed voetbal op een lastig te bespelen veld.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Nico Vereecken/Photo News