KV Kortrijk – KVC Westerlo

Afscheid nemen doet pijn. Laat ons wel de goede momenten onthouden die we En Allemaal Samen hebben meegemaakt. Bedankt coach, bedankt Mo en Kevin voor de fijne momenten in de voorbije succesvolle jaren. “Het is nu aan de groep om te reageren” vertelde interim-coach Bart Goor in één van zijn eerste interviews. Dit zespunten-duel is superbelangrijk, maar ook in Kortrijk beseffen ze dit waarschijnlijk, want zij namen deze week al voor de tweede keer afscheid van een coach.

KVC Westerlo

Eric Reenaers, Director of Football Operations, en Bart Goor hebben deze week samen de groep op sleeptouw genomen, om de wedstrijd tegen Kortrijk voor te bereiden. Eric die kent de klappen van de zweep, want hij was de voorbije jaren T2 onder Dennis van Wijk, Bob Peeters, Jacky Mathijssen, Vedran Pelic en Jonas De Roeck. Bart die heeft dan weer voetbalervaring van de bovenste plank. Hij stond zelf 23 jaar op de grasmat met diverse binnenlandse en buitenlandse clubs en ook op internationaal niveau trad hij 77x aan met de Rode Duivels.  Hun opdracht is simpel: 3 punten meepakken richting het Kuipje. 

Qua selectienieuws kunnen we meegeven dat Josimar Alcocer, Dire Mebude, Ilias El Hari en Irsan Muric deze week maandag hebben meegespeeld met onze U21, dat die laatste 2 ook op vrijdag zullen meespelen met de U21 in Luik. Ons nieuw trainersduo kan dus selecteren uit de ganse selectie.

Het bestuur (gratis bussen) en de supporters zelf (uitwuiven spelers) zorgden opnieuw ervoor dat onze Kemphanen met een goed gevoel richting West-Vlaanderen kunnen afzakken.

KV Kortrijk

Voor de tweede keer dit seizoen, zal Joseph Akpala als T1 voor de Kortrijkse groep staan. De vorige keer (eind september) zorgde hij op speeldag 9 voor de eerste overwinning van de Kerels dit seizoen. Die avond ging Cercle Brugge voor de bijl met 2-1. Hun tweede overwinning behaalden ze ook in het Guldensporenstadion, dit keer tegen de grote broer van Brugge (1-0), maar deze keer wel onder leiding van Glen De Boeck, die dus deze week werd ontslagen na de 0-1 nederlaag in de Croky Cup tegen RWDM. “Een ontslag dat niks met het voetbal heeft te maken “ dixit de Antwerpse coach. 

Acht namen zagen we tijdens de ambtstermijn van De Boeck steevast in de basis verschijnen:

  • Doelman Tom Vandenberghe, die net als Sinan Bolat in het select groepje van doelmannen is komen te staan met een kopbaldoelpunt in blessuretijd.
  • Centrale verdedigers Joâo Silva, die net van De Boeck de aanvoerdersband had gekregen ipv Kadri en Mark Mampassi, die ondanks zijn naam niet doet vermoeden dat hij geboren is in Oekraïne en de Russische nationaliteit heeft.
  • Twee verdedigende middenvelders: Marco Kana, die nog op de radar van Westerlo stond enkele maanden geleden en de Bulgaar Malinov, die een verleden bij Leuven heeft.
  • 3 aanvallend ingestelde spelers: Abdelhak Kadri, normaal de aanvoerder en ook Algerijns internationaal; Sheyi Ojo, die op zijn 26ste al aan zijn negende club toe is en tenslotte Mounaïm El Idrissy, die op het eind van de zomermercato werd aangetrokken van Ajaccio.

De drie andere namen werden meestal gekozen uit 10 verschillende spelers: Alebiosu, Radovanovic, Mehssatou, Sissako, Bruno, De Neve, Henen, Mighten, Davies en Avenatti, allen kregen ze de kans om zich te bewijzen in het startende elftal.

Brent Staessens

  • Leeftijd: 27 jaar
  • Club: VK Tielrode
  • Scheidsrechter sinds: 2016
  • Debuut hoogste niveau: 14/12/2021 (Cercle Brugge vs Seraing 2-0)
  • Westerlo dit seizoen: Westerlo vs KV Mechelen 2-3
  • Totale balans: 10 wedstrijden voor Westerlo (club die hij al het meeste heeft gefloten), 6x winst, 2x gelijk en 2x verloren

Tekst en statistieken: Peter Boons