KVC Westerlo – RSC Anderlecht

De Kempen kwamen massaal naar buiten. Een tot de nok gevuld Kuipje wachtte recordkampioen RSC Anderlecht op voor de eerste wedstrijd van de terugronde, waarin onder meer Yow en Frigan hun goede invalbeurt van in Charleroi beloond zagen worden met een basisplaats. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Haidara (86′ T. Rommens), J. Bos, N. Madsen, M. Frigan (69′ L. Stassin), S. Sydorchuk (78′ T. Van Den Keybus), G. Yow, B. Reynolds, E. Bayram, A. Piedfort (78′ D. Haspolat), Y. Matsuo (69′ E. Daci)

Eerste helft 

Een sfeervolle entree van de heren voetballers deed de kille en koude eerste decemberdag vergeten, maar bijster veel doelkansen om zich aan op te warmen kregen de supporters in de openingsfase niet. De bezoekers toonden zich daarin dan nog het meest bedrijvig, met Anders Dreyer die bij een eerste confrontatie met Bolat nog op de Westelgoalie besloot, maar bij een tweede poging tien minuten later uiteindelijk wel raak trof.

Met de openingstreffer op het bord bleef Anderlecht comfortabel de bal in zijn bezit houden, terwijl de paars-witte voorhoede nog enkele keren gevaarlijke loerde op de 0-2. Maar zowel Dolberg als Raman moesten hun meerdere erkennen in een puik keepende Bolat. 

Het was wachten tot de stadionklok een halfuur wegtikte vooraleer we een ommezwaai kregen in de partij. Een tot dan toe werkloze Schmeichel verkeek zich op een diepe bal die handig werd opgepikt door een aalvlugge Yow, maar die zag zijn poging van de lijn gekeerd worden door Augustinsson.

Wat later was het Schmeichel zelf die de reddende rol op zich moest nemen door met een dubbele redding uit de pakken op pogingen van Bayram en Haidara. De vlam was nu volledig in de Westelse pan, want net voor rust schrok opnieuw Yow de Anderlecht-defensie op met een snedige dribbel, maar zijn schicht zoefde net naast.

Tweede helft

Het sterke slotoffensief van de eerste helft, bleek geen voorbode voor een stormachtige start van de tweede. Anderlecht nam de touwtjes opnieuw in handen, maar liet het lange tijd na de score verder uit te diepen.

In minuut 70 was het uiteindelijk dan toch prijs. Na een knappe dribbel van Sardella op de rechterflank was het Delaney die de 0-2 op het bord wist te plaatsen. Het sein voor onze Kemphanen om vers bloed in de partij te brengen. De Roeck dropte met Daci en Stassin een nieuw aanvalsduo in de partij, die laatste toonde meteen zijn gretigheid door het doel van Schmeichel onder vuur te nemen.

De verhoopte extra doelkansen bleven echter uit. Het waren integendeel de bezoekers die opnieuw de neus aan het venster staken met een lange solorun van Dolberg die de 0-3 koelbloedig voorbij Bolat schoot.

Een eerredder van Jordan Bos vormde in het slot nog voor een kleine heropflakkering, maar meer dan een magere troost werd het niet. De Kemphanen moesten zo in de eerste helft van de terugronde het onderspit delven tegen de recordkampioen.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Tsi & Ses/Photo News