Sporting Charleroi – KVC Westerlo

Een tripje naar Charleroi, dat stond er voor onze Kemphanen op het menu na de interlandbreak. Met drie nieuwe namen in de basiself, hoopte coach De Roeck ook alvast drie punten mee terug te nemen naar’t Kuipje. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, B. Haidara (77′ G. Yow), J. Bos, N. Madsen, S. Sydorchuk (89′ T. Van Den Keybus), B. Reynolds, T. Rommens, E. Bayram, A. Piedfort, L. Stassin (68′ L. Stassin), Y. Matsuo (68′ E. Daci)

Eerste helft 

De Zebra’s draafden het gretigst uit de kleedkamers. Geruggesteund door de thuisaanhang zetten de troepen van Mazzu meteen koers naar het doel van Bolat, maar echt in actie komen hoefde de Westel-goalie in het openingskwartier niet. Aan de overkant staken onze Kemphanen in de beginfase kort hun neus aan het venster via Matsuo, maar ook hij kon zijn schot niet kadreren.

Dat laatste kon Madsen iets voor het halfuur wel. Na een knap uitgesponnen aanval kreeg de Deen wat ruimte aan de rand van de zestien en haalde hij de trekker over. Een ongelukkig uitgestoken been van Knezevic zorgde voor een speciale curve die thuisdoelman Koffi verraste. Het eerste schot tussen de palen zorgde zo gelijk voor een doelpunt.

Onze Kemphanen verdedigden voorts solide en gingen dan ook vrij probleemloos met een 0-1 voorsprong de rust in. Enkel op een kopbal van dichtbij van Benouali vlak voor tijd moest Bolat nog alert reageren in twee tijden.

Tweede helft

In tegenstelling tot de eerste helft, waren het niet de Zebra’s, maar wel de Kemphanen die de beste start kenden. Bayram stak met de bal aan de voet het halve speelveld over, maar kon oog in oog met Koffi z’n lange run niet bezegelen met een doelpunt.

Aan de overkant troffen ze echter wel raak. De ingevallen Daan Heymans liep zichzelf slim vrij en zorgde voor een gelijke stand tussen zijn huidige werkgever en z’n ex-team.

De reactie van Westerlo liet niet lang op zich wachten. Tot tweemaal toe werd Matsuo in stelling gebracht in de zestien, maar de vinnige Japanner beet z’n tanden stuk op de flukse reflexen van Koffi. 

De gemiste kansen braken onze Kemphanen wat later zuur op wanneer Dabbagh door de buitenspelval glipte en de 2-1 koelbloedig voorbij Bolat schoot.

Westerlo ging nog naarstig op zoek naar de gelijkmaker en coach De Roeck gooide met de inbreng van Daci, Frigan, Yow en kort voor het einde Van Den Keybus dan ook al zijn troeven op tafel. Het laatstgenoemde triumviraat bracht de meegereisde Westelfans zelfs in extase, wanneer een scherpe tackle van Frigan de bal bij Van Den Keybus deed belanden. Die zette op zijn beurt Yow vrij in de zestien, die zijn kunststukje vanop RWDM nu ook in Charleroi opvoerde.

Een punt voor KVCW leek in de maak, maar in het absolute slot zorgde Sylla toch nog voor een domper van formaat door de bal overhoeks binnen te koppen. Een verwoede strijd eindigt zo in mineur voor iedereen met een geel-blauw hart, de Zebra’s gaan aan de haal met de drie punten.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Vincent Kalut/Photo News