Internationale Kemphanen

De internationale Kemphanen zijn terug geland in geel-blauwe thuishaven. Hun vizier staat inmiddels dan ook terug op scherp richting de volgende competitiewedstrijd tegen Sporting Charleroi, maar wij blikken graag nog even terug op de prestaties van onze spelers op het internationale toneel.

Of het nu in geel-blauw is of in rood-geel-zwart, youngster Arthur Piedfort voelt zich op elk voetbalveld in zijn sas. Zo trok de Jonge Kemphaan zijn positieve lijn van bij KVCW ook door bij de Belgische U19. Met winst tegen Albanië en Ierland en een gelijkspel tegen Slovenië, kwalificeerde hij zich met de jonge Rode Duivels voor de laatste tussenronde richting het EK 2024 in Noord-Ierland. 

Meer goed nieuws vonden we terug bij onze andere Belgische jeugdinternationals Lucas Stassin en Tuur Rommens. Zij begonnen hun laatste interlandperiode van het jaar wel met ene kleine domper tegen het Schotland van die andere Kemphaan – Adedire Mebude – maar wisten daarna wel knap de rug te rechten tegen grootmacht Spanje met een puik 1-1 gelijkspel. Mebude op zijn beurt sloot ook zijn interlandperiode af met een scoreloos gelijkspel tegen Hongarije. 

Zowel onze Belgische belofte internationals als onze Schotse Kemphaan Mebude zijn na deze resultaten nog steeds volop in de running voor een ticket voor het EK U21 in 2025. Beide landen delen de tweede plaats in hun kwalificatiegroep met evenveel punten. 

Tot slot wat onze belofte internationals betreft tekenden ook Frigan en Bayram voor hetzelfde stramien als Mebude, met eenmaal winst en één gelijkspel als afsluiter van hun interlandjaar. 

Stunt voor Daci, doelpuntenkermis bij Bos en co

Op A-niveau zorgden de Aussies van Jordan Bos voor een doelpuntenkermis tegen Bangladesh. Opponent Palestina werd dan weer met het kleinste verschil opzijgezet. Met de dubbele extra driepunter behouden de Socceroos knap hun perfecte rapport in de kwalificatiecampagne voor het WK 2026. 

Daci en z’n Noord-Macedonische teammaats zorgden dan weer voor een stunt door Engeland op een 1-1 gelijkspel te houden. Tegen die andere grootmacht Italië moesten Daci en co echter wel het hoofd buigen. 

Sydorchuk aast nog op EK-ticket

Het hoofd buigen voor de Italianen deed het Oekraïne van Sergiy Sydorchuk zeker niet. Zij lieten de Azzurri bibberen en beven in de cruciale kwalificatiewedstrijd voor het EK 2024. Met een gelijkspel tegen de Oekraïners verzekerde het team uit de laars zich alvast van een ticket voor dat grote tornooi, Sydorchuk en co moeten hun plaatsje nog zien af te dwingen via de Play-Offs. 

Het vizier van Reynolds ten slotte stond de afgelopen dagen niet gericht op een ticket voor een EK, maar wel op een ander groot tornooi. Met z’n Amerikaanse teammakkers nam hij het in voorbereiding op de Olympische Spelen op tegen Irak en Marokko. Eénmaal gelijk en eenmaal verlies is het rapport waarmee hij weer terugkeert naar de Westelse Training Ground. 

Resultaten internationals

 • Slovenië U19 1-1 België U19
 • Slovakije U21 2-2 Kroatië U21
 • Australië 7-0 Bangladesh
 • België U21 0-2 Schotland U21
 • Turkije U21 1-1 Slovenië U21
 • Italië 5-2 Noord-Macedonië
 • USA Olympic Team 1-1 Irak
 • België U19 2-0 Albanië U19
 • Noord-Macedonië 1-1 Engeland
 • Wit-Rusland U21 0-1 Kroatië U21
 • Oekraïne 0-0 Italië
 • USA Olympic Team 0-1 Marokko
 • Hongarije 0-0 vs Schotland U21
 • Turkije U21 2-0 Noorwegen U21
 • België U21 1-1 Spanje U21
 • Palestina 0-1 Australië
 • België U19 2-0 Ierland U19

Foto: Peter De Voecht/Photo News