KVC Westerlo – STVV

Net zoals de pluviometer, draaide ook de geluidsmeter overuren in het Kuipje. Zowel de aanhang van de Kemphanen als de Kanaries lieten zich niet intimideren door de hevige regenbuien en lieten zich vocaal van hun beste kant zien. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, P. Perdichizzi (90′ M. Frigan), B. Haidara (90′ L. Van Eenoo), J. Bos, N. Madsen, S. Sydorchuk, G. Yow (70′ Matsuo), E. Daci (70′ L. Stassin), B. Reynolds, E. Bayram, A. Piedfort (80′ D. Haspolat)

Eerste helft 

Na amper vijf minuten spelen gaf Bocat nog een flinke extra draai aan de volumeknop van zijn supporters in het uitvak. De Fransman reageerde het snelst na wat tumult voor de Westelse zestien en prikte de openingstreffer genadeloos op het bord.

De reactie van de Kemphanen liet echter niet lang op zich wachten. Na opnieuw wat tumult – een afgeketst schot tegen de pal plus een lange VAR-interventie – was het Emin Bayram die de bordjes terug in evenwicht hing.

In de daaropvolgende minuten probeerden zowel Piedfort als Daci terug voor een onevenwicht van het scorebord te zorgen, maar beide Kemphanen geraakten niet voorbij de bezoekende doelman Suzuki.

Wie de bal wel feilloos in het net wist te leggen, was Madsen. Van aan de rand van de zestien pikte hij een afvallende bal simpel op om nadien onze Kemphanen koelbloedig op voorsprong te schieten.

Tweede helft

Een gretig STVV ging bij aanvang van de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. Tot driemaal toe richtten de Kanaries hun vizier op het doel van Bolat, maar zowel de pogingen van Koita, Steuckers en Zahiroleslam konden de Turkse goalie niet verschalken.

Aan Westelse zijde zorgde een knal van Haidara voor opschudding in de bezoekende zestien, maar zijn pegel zoefde net over de kooi van Suzuki. 

Wiens pegel echter wel doel trof, was die van Koita. Hij zette een kwartier voor tijd feilloos een licht gegeven strafschop om na ongelukkig hands van Bayram. Diezelfde Koita zorgde niet veel later voor nog meer deceptie in het Westelse kamp, door ook vanop zestien meter het leer tegen de touwen te jagen op vrije trap.

Een Westelse achtervolgingsjacht drong zich op en kwam er ook snel. Een schot van de mee opgerukte Bos werd door Frigan voorbij een verraste Suzuki gedevieerd. Even leken onze Kemphanen zelfs haasje-over-te-gaan-plegen, maar een kopbalkans van Frigan mistte precisie en een nieuwe VAR-interventie leverde uiteindelijk geen strafschop op. Zo eindigde een spectaculaire voetbalavond op een 3-3 gelijkspel in’t Kuipje.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Nico Vereecken/Photo News