SK Beveren – KVC Westerlo

Geen competitie waarin het meer kan spoken dan in de beker. Het kan dan ook haast geen toeval zijn dat de heren kalendermakers de 1/16de finales van de Croky Cup in de halloweenperiode planden. In de weg naar de Heizel, tellen status of klasse immers niet. Dat merkten eerder ook al enkele eersteklassers. Onze Kemphanen wisten dus dat ze op hun hoede moesten zijn tijdens hun bezoek aan de Freethiel. 

Opstelling KVC Westerlo: N. Gillekens, P. Perdichizzi, M. Fixelles (62′ Y. Matsuo), J. Bos, D. Haspolat (77′ N. Madsen), L. Van Eenoo, M. Frigan (62′ L. Stassin), B. Reynolds, R. Neustädter (46′ E. Bayram), T. Van Den Keybus, N. Chadli (46′ G. Yow)

Eerste helft 

Geen spook, maar wel een prins die in de Freethiel de wedstrijd op gang trapte. Prins Laurent, vergezeld door oud-clubicoon Jean-Marie Pfaff, inspireerden de thuisploeg tot een fel beginoffensief. Na amper drie minuten nagelde Sander Coopman de bal hard in het dak van het Westelse doel op aangeven van Giorgi.

In een voorts potige partij vielen er in de daaropvolgende minuten meer gele kaarten dan doelkansen te noteren. Tot iets voor het halfuur kapitein Van Eenoo de Westelse troepen de weg naar het doel wees met een eerste gevaarlijke kans in de partij. Zijn schot zoefde net over de Beverse dwarsligger. Ook een poging van die andere Belgische ancien, Nacer Chadli, miste wat later de nodige precisie om succesvol te zijn.

De Westelse druk nam naarmate de partij vorderde toe, maar het was wel Beveren dat net voor rust de score verder aandikte. Met een lage schuiver zorgde Hrncar in de blessuretijd van de eerste helft nog voor de 2-0 ruststand.

Tweede helft

Met een dubbel wisselrondje hoopte coach De Roeck het tij te doen keren in de tweede helft. Bayram kwam in de plaats van Neustädter, die in een duel eerder in de partij een stevige tik te verwerken kreeg, man-in-vorm Yow verving Chadli.

Die laatste toonde zich meteen gretig. De kwieke Amerikaan maakte ruimte voor een schot en testte of Beveren-doelman Deman eveneens scherp uit de kleedkamer gekomen was.

Een vervolg aan de actie van Yow kwam er echter niet meteen. Onze Kemphanen kregen moeilijk hun wil opgelegd tegen Beveren. Pas 20 minuten voor tijd moest thuisdoelman Deman nog eens de handen uit de mouwen steken op een schot van die andere Westelse Amerikaan, Bryan Reynolds.

Het was dan ook integendeel Beveren dat de rekening nog wat zwaarder maakte. Na een licht gefloten penalty knalde Koyalipou genadeloos de 3-0 op het bord. Aan de overzijde mocht in het absolute slot ook Nicolas Madsen nog zijn kunnen vanop de elfmeter tonen, maar meer dan een eretreffer werd zijn doelpunt niet. Het bekerverhaal van onze Kemphanen kent zo een jammerlijk vervroegd einde.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Nico Vereecken/Photo News