SK Beveren – KVC Westerlo

De tijd om te gaan “Crokycuppen” is weer aangebroken. Tegenstander wordt traditieclub Beveren, die vorig seizoen tot de laatste speeldag in de running waren voor de titel in 1B, maar uiteindelijk één punt te kort kwamen om de promotie naar 1A te maken. Leuke anekdote: Prins Laurent zal de aftrap voor rekening nemen in gezelschap van zijn 2 zonen en Beveren-legende Jean-Marie Pfaff.

KVC Westerlo

Jonas De Roeck bracht liefst 5 nieuwe namen aan de aftrap tegen leider Union. Griffin Yow mocht na zijn schitterende invalbeurt tegen RWDM voor de allereerste keer aan de aftrap beginnen, en hij was nu ook één van de betere op het veld. Zijn assist naar Erdon was hier getuige van. Ook onze andere American Eagle Bryan Reynolds verscheen terug in de basis. Tegen RWDM moest hij wegens ziekte verstek geven. Pietro Perdichizzi die verving dan weer Ravil Tagir.

Jordan Bos en Nicolas Madsen waren de andere “nieuwe” namen die op het gameplan van zondag verschenen. Het eerste halfuur klopte er héél véél. Zo veel dat dit het beste halfuur was dat we dit seizoen van onze Kemphanen gezien hebben. Spijtig genoeg kwam topploeg Union daarna beter in de wedstrijd na een knap doelpunt van uitblinker Lapoussin.

Van de 25 spelers, die dit seizoen al speelgelegenheid kregen, zullen enkel de geblesseerden Alcocer, Mebude en Tagir langs de kant blijven voor deze wedstrijd. De andere 22 spelers strijden dan om een plaats voor de 18 geselecteerden die uiteindelijk op het wedstrijdblad zullen verschijnen:

Doelmannen: Bolat, Gillekens en Van Langendonck
Verdedigers: Reynolds, Bayram, Perdichizzi, Rommens, Jordanov, Neustädter en Bos
Middenvelders: Madsen, Sydorchuk, Van Den Keybus, Van Eenoo, Fixelles en Haspolat
Aanvallers: Yow, Daci, Stassin, Frigan, Vaesen en Matsuo

Il Hari, Muric, Piedfort en Bakary zijn op hun beurt geselecteerd om een bekerwedstrijd te spelen met de U19 tegen Patro MM

Wist-je-dat?

 • Roman Neustädter deze keer op de bank moest plaatsnemen, en dat er nu geen enkele speler meer over is die na 12 speeldagen in elke wedstrijd aan de aftrap mocht verschijnen.
 • Wij na onze laatste bekerfinale in 2011, in twaalf jaar tijd 30 bekerwedstrijden hebben gespeeld. 14x winst, 5x strafschoppen en 11 nederlagen.
 • In die 5 strafschopreeksen, wij driemaal wonnen en tweemaal verloren.
 • Er enkel in de halve finales wordt gespeeld met heen-en terugwedstrijden.
 • Er in totaal 314 clubs waren ingeschreven voor deze 69ste editie en dat op 9 mei 2024 de finale wordt gespeeld.

SK Beveren

Momenteel staan de Waaslanders op de tiende plaats in 1B. Na een mindere start (6 op 24, met één overwinning), konden ze hun laatste twee wedstrijden opnieuw aanpikken met enkele overwinningen. Zowel tegen Club NXT als Francs Borains werd er met 3-0 gewonnen. In beide wedstrijden kwamen dezelfde 11 namen aan de aftrap:

 • Beau Reus is een grote (1m98) Nederlandse doelman die opgeleid is bij Volendam en AZ en zonet zijn 22ste verjaardag mocht vieren.
 • Dries Wuytens gaat al enkele jaren mee, dit seizoen is zijn dertiende in het profvoetbal.
 • Sheldon Bateau staat centraal in de verdediging, hij is de aanvoerder. Tussen 2012-2015 en 2019-2022 zat hij in de kern van KV Mechelen.
 • De Kroaat Jakov Filipovic is de andere centrale verdediger, hem konden we al eens op de Belgische velden zien bij Lokeren (2017-2020).
 • Linksachter is de Portugese Fransman Bryan Goncalves die tijdens de zomer de overstap maakte van Ligue 2-club Stade Lavallois.
 • Louis Verstraete en Everton Luiz staan centraal in het middenveld. Verstraete kreeg zijn opleiding bij KAA Gent, debuteerde daar ook in het eerste elftal en stond daarna nog op de loonlijst van Antwerp en Oostende. Everton moest vorige week het veld vroegtijdig verlaten, benieuwd of hij speelklaar geraakt.
 • Als nummer 10 wordt Jay-Dee Geusens uitgespeeld. Vorig seizoen was hij de sterkhouder bij Jong Genk, waar hij vijfmaal wist te scoren. Hij mocht éénmaal aantreden bij de grote jongens van Vrancken, een invalbeurt van 2 minuten in een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem.
 • Rechtsbuiten is de Nigeriaan Taofeek Ismaheel. Hij wordt gehuurd van de Franse eersteklasser FC Lorient. Dit seizoen wist hij nog niet te scoren, vorig seizoen kwam hij tot 23 optredens, waarin hij tweemaal de weg naar de netten vond.
 • Op de linksbuiten staat een ex-Rode Duivel. Anthony Limbombe beleefde zijn beste jaren bij NEC-Nijmegen (80 optredens en 23 doelpunten), waardoor hij een transfer versierde naar Club Brugge. Op 27 maart 2018 riep de toenmalige bondscoach Martinez hem voor de eerste (en enige) keer op. Hij verving in een thuiswedstrijd tegen Saoedi-Arabië Yannick Carrasco tijdens de rust.
 • Diep in de spits staat Goduine Koyalipou. Hij scoorde in die laatste twee wedstrijden 3 doelpunten wat zijn totaal op 5 stuks in 10 wedstrijden bracht.

Coach Wim De Decker sprak klare taal in de media. “Geen enkele eersteklasser komt hier graag voetballen, Westerlo heeft hier alles te verliezen”. Misschien kunnen we deze uitspraak in onze kleedkamer hangen als boost voor onze Kemphanen.

Scheidsrechter

 • Quentin Pirard
 • 31 jaar
 • Aangesloten bij Patro Lensois
 • Dit seizoen: 5 wedstrijden in de Challenger Pro League
  • 1 wedstrijd van Beveren: 1-2 nederlaag tegen FC Luik
 • In het verleden 11 wedstrijden gefloten voor KVC Westerlo
  • Balans: 5 overwinningen, 3 draws en 3 nederlagen
  • De laatste 6 wedstrijden onder hem wonnen we driemaal (thuis tegen Lierse 2-0, op Deinze 1-2 en op Moeskroen 1-2) en speelden we driemaal gelijk (in het Kuipje tegen Virton 1-1 en RWDM 0-0 en op Lierse 0-0)

Tekst en statistieken: Peter Boons