KVC Westerlo – Union

Geel-blauw tegen geel-blauw en twee echte volksclubs met een trouwe achterban tegen elkaar. KVC Westerlo – Union stond voor de aftrap al garant voor een sfeervolle partij voetbal. Langs Westerlo-zijde werd die sfeervolle reputatie alvast extra in de verf gezet met niet één, maar wel twee fraaie tifo’s. 

Opstelling KVC Westerlo: S. Bolat, P. Perdichizzi, J. Bos, N. Madsen, S. Sydorchuk, G. Yow, E. Daci (76′ N. Chadli), B. Reynolds, T. Rommens (67′ K. Vaesen), E. Bayram, L. Stassin (67′ M. Frigan)

Eerste helft 

Daar waar de Unionisten aanvankelijk het balbezit opeisten, was het Westerlo dat al vroeg in de partij de score opende. Yow vond Daci in de zestien en de Noord-Macedonische spits knalde koelbloedig de 1-0 tegen de touwen.

De tegenreactie van de bezoekers volgde snel via een knal van Puertas uit een scherpe hoek die werd gekeerd door Bolat. Aan de overzijde liet ook Stassin zich niet onbetuigd met een gevaarlijke lage schuiver die maar net voorlangs ging.

In de daaropvolgende minuten bleef een wervelend Westerlo voor druk zorgen voor het bezoekende doel. Griffin Yow wierp zich vanop zijn rechterflank op tot orkestmeester van een resem gevaarlijke aanvalsgolven, maar de score verder uitdiepen lukte onze Kemphanen niet. Het was integendeel zelfs Union dat tien minuten voor rust de bordjes terug in evenwicht hing met een snoeiharde knal van Lapoussin. 

Tweede helft

Met een gelijkspel trokken we de tweede helft op gang, qua balbezit waren de waardeverhoudingen in de tweede speelhelft minder gelijk. Union eiste het leer opnieuw op en wist na tien minuten hun overwicht in balbezit ook om te zetten in een voorsprong op het scorebord via een kopbal van Dennis Eckert Ayensa. 

Bijna kwam ook de snelle 1-3 er via het hoofd. Sykes klom boven alles en iedereen uit op een hoekschop, maar zag zijn kopbalgoal afgekeurd worden voor een voorafgaande fout op Bolat. 

Met een dubbele wissel hoopte coach De Roeck het tij te doen keren. Met de inbrenging van Vaesen en Frigan zorgde hij alvast voor extra stootkracht voorin, iets was collega-aanvaller Yow snel na de wisselronde inspireerde om fraai uit te halen vanop de rand van de zestien. Zijn gekrulde plaatsbal miste echter op een haar na het doel.

Wiens schot het doel niet miste was dat van Amoura. De spits van Union zag zijn poging tien minuten voor tijd uiteen spatten op de lat, de herneming van Eckert Ayensa werd met een katachtige reflex uit doel geveegd door Bolat. 

Net voor tijd kreeg Amoura één-op-één met Bolat echter een nieuwe kans om de score aan te dikken en dit keer liet de Algerijnse spits die niet liggen. De 1-3 eindstand was een feit, de drie punten gingen mee naar de blauw-gele ploeg uit Brussel.

Verslag: Glen Van Herck
Foto’s: Gvg/Photo News